• 9.234.734 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Marco Knijnenburg

Met onder meer: Ramsey Nasr, Sytske van der Ster en Ton Kas

Plot Armando

Armando is een naïeve, wereldvreemde 32-jarige kapper. Hij is emotioneel labiel en maakt zichzelf wijs dat hij nooit liefde heeft gehad Zijn droom: een eigen kapsalon, voor zowel mensen als honden. Een gat in de markt. Armando's enige vriend is namelijk Rocky, zijn 5-jarige labrador. Hij kan alleen zijn liefde kwijt bij zijn viervoeter. Maar voor een eigen zaak is geld nodig, en dat heeft Armando niet. Door een vreemde speling van het lot ontmoet hij Eva. Zij blijkt de ontvoerde dochter van een glasvezelmagnaat te zijn. Samen komen zij tot een wat stuntelig maar ingenieus plan om Armando's droom werkelijkheid te laten worden.

avatar van Crit

Crit

Deze film heeft me geen enkel moment verveeld, ik zat de film met een dikke glimlach te kijken. Leuk hoe Armando de hele film door allerlei grappige gezichtsuitdrukkingen heeft. Jammer dat ik hem niet vanaf het begin heb gezien.

avatar van martijn77

martijn77

De avond van het 'plotselinge' overlijden van Prins Bernhard de laatste 10 minuten van dit mooie werkje moeten missen. Was toen behoorlijk pissed omdat er niets werd aangegeven over een herhaling MET de laatste 10 minuten..

Gisternacht toevallig helemaal gezien en het is overall een zeer komisch en mooi dingetje. Kent iemand andere (korte) films met Ramsey Nasr erin want dit doet ie absoluut niet onverdienstelijk..?

3,5 *

avatar van JP

JP

heerlijke film. In die telefooncel!

avatar van U-96

U-96

• 1978 stemmen

Grotendeels gezien. Ik vond het een best boeiende film met een erg leuk plot. Ook wel leuk dat het nummer 'Red Right Hand' van Nick Cave nog te horen is...

Nadeel was alleen dat ik wakker werd tijdens de aftiteling. Ik ben zo dom geweest door me als ezel voor de zoveelste keer aan dezelfde steen te stoten, en vanuit bed te hebben gekeken...

Je kunt 'm online nog bekijken.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Toen ik om 0.10 zag staan "Na de ster de loena's" (ofzoiets), zakte me de moed wel in de schoenen. Dat zou de zoveelste film zijn die deze week dan is afgelast. Het tegendeel bleek waar.

Ik moet zeggen, een erg komische film _o_

Zowieso die gezichtsuitdrukkingen, maar bijv. in de kapper dat Armando's baas dan telkens zegt: "vraag naar vakantieplannen" of die scène op de bank waar ze naast elkaar zitten wanneer hij Rosa heeft gevonden en hij moet huilen om zijn vermoorde hond, terwijl zij het slachtoffer is of die scène in de telefooncel inderdaad (wat synoniem staat voor de film eigenlijk).

Bovendien leuke gastrolletjes. De citroenverkoper die bekend is uit zijn drietal reclames van de afgelopen twee jaar (hier: barman): "Zeg hadden jullie het over mij?" die scène dat was echt droog En natuurlijk de inbreker van de oa de Pearl reclame(s).

Maargoed Armando was toch wel de man wat mij betreft

Het is natuurlijk wel een heel simpel gegeven en behalve de (droge) humor en het redelijke acteerwerk heeft de film verder ook geen toegevoegde waarde natuurlijk. Gewoon leuk en niet slecht. 3.5*

avatar van Quido

Quido

Heerlijke komische film met een uitstekende rol van Ramsey Nasr. Heerlijk droge quotes en gezichtsuitdrukkingen.

De film kende een 'gevaarlijk' moment: de dood van Armando's hond door de 'gevraagde' inbreker (wat sowieso al een grappig gegeven is). De film had hierdoor overhoop gehaald kunnen worden door zichzelf te serieus te gaan nemen en het te dramatisch te laten worden. Gelukkig werd hier meteen zeer komisch op ingespeeld waardoor de sfeer luchtig bleef. Deze plotwending is inderdaad vrij simpel, maar nogmaals: het wordt allemaal erg leuk gebracht.

De scene in de telefooncel was inderdaad een van de hoogtepunten.
Samen met Sophie & Arthur de beste Lola film. Ben benieuwd naar die van volgend jaar!

avatar van JP

JP

ik begrijp de Lola link niet helemaal. Dat zit volgens mij ook in de alternatieve titel. Ligt dit aan mij?

avatar van neo

neo

Ja leuke film. Ramsey Nasr speelt erg leuk! Ton Kas (de inbreker) vind ik trouwens een heel fijne vertrouwde stem hebben. Over het geheel erg vermakelijk dus. 3 sterren

avatar van neo

neo

De film kan nog steeds hier online bekeken worden!

avatar van illMattie

illMattie

Deze film is niet op dvd verschenen zeker?

Ik herinner me dat ik 'm ooit (deels) op tv heb gezien en 'm erg leuk vond. Zou 'm graag nog eens zien.