• 9.375.048 stemmen

The Mists of Avalon (2001)

Drama / Fantasy | 183 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Fantasy

Speelduur: 183 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Tsjechië / Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Uli Edel

Met onder meer: Anjelica Huston, Joan Allen en Julianna Margulies

Plot The Mists of Avalon

'The Mists of Avalon' vertelt het verhaal over de legende van Koning Arthur door de ogen van de vrouwen die in diens tijd verbonden waren met het in nevel gehulde eiland Avalon. Koning Ambrosius overlijdt, maar een dappere man zal in zijn voetsporen treden. Oorlog heerst in Britannia. De strijd tussen het Christendom en het heidendom zal niet alleen Cornwall en omstreken, maar ook Avalon in gevaar brengen. De Saksen vallen het land binnen en zijn bereid om te vechten tot de dood. De Vrouwe van Avalon, tevens de zus van Arthurs moeder Igraine, wil dan ook alles doen om haar rijk te redden. Igraine is gezegend met magische krachten en samen met haar dochtertje Morgaine, is zij de enige hoop op redding.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Heel mooi verfilmd. Ik heb het boek tig keer gelezen. Jammer dat ze meer de Arthurkant opgingen ( ook een belangrijk onderdeel van het boek, dat wel). Dat kent iedereen wel.

Het was leuk geweest als ze meer de kant van het "oude geloof" hadden uitgelicht. En de vrouwen achter de sage. Het moment dat het oude geloof vervaagde en het christendom overnam. Maar ik vind het wel integer en mooi verfilmd.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

3 uur sentimentele pap, je moet er van houden,

Ik dus niet. Schaamteloos, deze belachelijke vertelling van het historische Camelot.
Uitgeknipte karakters, die vervolgens met pritstift zijn opgeplakt, vooral Mordered,
dropveter, 't lijkt verdomme wel Hans Teeuwen, op een slechte dag, een regie
van likmijnvinger, met als grootste blunder het willekeurig weggooien van Arthhur zijn zwaard. Kom nou. Laat staan het sentimentele waterballet, echt onkunde. Ook vervelend dat Morgause zo zwak is hier, hetzelfde geldt voor Mordered, maar als hij ook nog ging goochelen, zou ik helemaal van mijn stokje zijn gegaan.

Hé regisseur, ik heb nog wel een slecht idee voor deze wanprestatie, een voice over! Zegt Henk.
Ach, 178 minuten vliegen zo voorbij joh. Oh en wat dacht je van incest? dat schijnt mensen tegenwoordig ook op te winden. Zucht. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar dat ik deze film tot straatafval degradeer mag toch wel duidelijk zijn.

avatar van roeman

roeman

Zo jammer, echt heel jammer. Zoals ze om zijn gegaan met het boek en de legende. Anjelica Huston, Joan Allen en Julianna Margulies wil ik hier buiten laten, geweldige actrices maar ze kunnen de film niet naar een hoger plan tillen zoals eigenlijk moet en kan met dit verhaal. Sommige acteurs lijken wel edelfiguranten terwijl ze toch belangerijke rollen hadden in het geheel.

Dit werkte op den duur op mijn zenuwen. Je hebt de neiging om te roepen ga toch leren acteren en kom daarna nog eens terug, maar ja hier moesten we het mee doen.

De muziek, de decors (omgeving, achtergrond etc..), de aankleding waren werkelijk van hoog niveau maar ook deze konden de film niet dragen. Jammer heel jammer.

1* voor bovenstaande actrices en muziek,decors, aankleding en de paarden.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/fantasie TV mini series...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk....

Goed kwaliteit breedbeeld, geen HD aanwezig...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...