• 9.372.610 stemmen

Geregisseerd door: Gerald Seth Sindell

Met onder meer: Susan Kiger, Lisa London en Pamela Jean Bryant

Plot H.O.T.S.

"Some like it H.O.T.S.!"

De H.O.T.S.-groep is de populairste studentenclub aan de plaatselijke universiteit. En dat is begrijpelijk, want tot groot plezier van de mannelijke studenten organiseren de meisjes regelmatig wet t-shirt-competities en wilde feestjes. En als de universiteit wordt afgeperst door een gemene zakenman, kunnen de meisjes ook nog eens bewijzen dat ze niet van de domsten zijn.

avatar van Woland

Woland

Bier en tieten, lalalalala. Bier en tieten, la la la la la la!

Eigenlijk viel het me mee. Natuurlijk is het een ontzettende B-film, een soort van goedkoop aftreksel van Animal House maar dan met sororities en veel naakt. Het gaat vooral om de sorority H.O.T.S. op een universiteit die afgekort wordt tot F.U. (jaja), die als doel heeft om zoveel mogelijk kerels te versieren, vooral om die dozen van P.I. dwars te zitten. Dus precies wat je kan verwachten - een hoop douchescenes, feestjes, allerlei pranks waarbij regelmatig naakt voorbij komt, de decaan in compromiterende situaties, wet t-shirt contests. Een prul van een film natuurlijk, met actrices die vooral om hun decolletes en bereidheid om topless te gaan zijn uitgekozen, maar met een paar biertjes op is er best doorheen te komen.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2067 stemmen

Bram Vermeulen zong ooit deel mij maar bij de onzin in. Dat geldt zeker ook voor deze film. Het scenario is een aaneenschakeling van pranks die op hun beurt allerlei scenes met topless jongedames verbinden. Eye candy staat hier voorop. Maar ondanks de grote onzin factor is er toch ook een verhaallijn te ontwaren en komen de schijnbare losse eindjes op het einde mooi samen. Het lijkt op het eerste zicht los zand maar dat is het niet.

Voor mij was het een eerste kijkbeurt en dan moet je toch rekening houden met het tijdvak waarin de film gemaakt is en proberen te kijken met de ogen van het publiek van toen. No way dat dit soort film vandaag nog de conceptiefase van een productie zou overleven. Maar eind jaren ‘70 zag het er even anders uit. Nog geen internet dat explodeert aan allerlei expliciete sites. Commerciële videomarkt bestond evenmin. En was er in die tijd wel een markt voor dit soort films. Het is ook allemaal grappig en redelijk onschuldig uiteindelijk. Maar ja, die eindscène met twee vrouwelijke voetbalteams op het veld die topless eindigen … dit is toch ongezien en ik heb al redelijk wat films in het sex comedy genre gezien de laatste tijd. Deze film verdient dan ook een cultstatus maar hij heeft zelfs nog geen blu ray release gekregen. Onbegrijpelijk. Ik heb mij er prima mee vermaakt en scoor hem heel hoog in dit genre. Naast die voetbalscene zitten er nog meer onvergetelijke grappige scenes in (voor wie de humor ervan inziet), zoals met de beer in de luchtballon die ook ongezien is. Leuk dat ze toen dergelijke films konden gemaakt krijgen.