• 9.374.662 stemmen

Genre: Actie / Animatie

Geregisseerd door: Lewis Schoenbrun

Met onder meer: Terence Lording, Shevaun Kastl en Randal Malone

Plot The Amazing Bulk

"Don't get mad. Get PURPLE!"

Hannah is de dochter van een vader wiens bedrijf een serum ontwikkelt dat de spiergroei zou moeten bevorderen. Wanneer haar vader, generaal Darwin, het serum op zichzelf test gaat er iets gruwelijk mis. Met de hulp van het leger en zijn nieuw verworven superkrachten gaat hij op jacht naar dokter Kantlove en zijn mannen. Die willen namelijk hetgeen stelen dat hij geschapen heeft.

Henry 'Hank' Howard

Det. Lisa Tuttle

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach.

Kon er eigenlijk heel stiekem nog wel om lachen. Kwalitatief uiteraard dramatisch en een film die op geen enkel vlak maar een beetje serieus te nemen is, maar ik kwam er beter doorheen dan oersaaie en serieuze trash. Deze film heeft dan op z'n minst het lef om zichzelf niet volkomen serieus te nemen.

Dat is maar goed ook, want wat je hier te zien krijgt is uiteraard op geen enkele manier filmisch acceptabel. Vreselijke effecten, afgrijselijke achtergronden en de acteurs zijn duidelijk maar binnen een enkele kamer geweest tijdens de opnames. Zodra er gerent moet worden, doen de acteurs alsof ze rennen terwijl een greenscreen de achtergrond laat bewegen. Het is vooral onbedoeld hilarisch.

Denk ook dat je deze film maar moet kijken met gezelschap, al lijkt het me niet vreemd als je uiteindelijk uit verveling opgeeft. De volgende blockbuster is uiteraard altijd de betere optie, deze film kijk je vooral om eens te kijken hoe absurd het allemaal wel niet is. En The Amazing Bulk schopt het daarin dan ook heel ver. Uiteindelijk krijg je bijvoorbeeld een minutenlang durende sequentie te zien waarin ruimteobjecten de liefde bedrijven. Ik zeg het maar even.

Ik moet zeggen dat het kort duurde en dat ik me ontzettend vermaakt heb, maar als ik het een hoger cijfer toeken dan dit zal ik ook aan mezelf gaan twijfelen. Erg slecht in elkaar gestoken, op bijna elk vlak onkundig en aardig idioot geschreven. Moet alleen wel zeggen dat die vriendin, Kastl, eigenlijk veel te goed acteert om in deze onzin mee te spelen.