• 9.370.364 stemmen

7 Pistole per un Massacro (1968)

Western | 85 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Seven Pistols for a Massacre / Adios, Hombre / Sette Pistole per un Massacro

Oorsprong: Italië / Spanje

Geregisseerd door: Mario Caiano

Met onder meer: Craig Hill, Eduardo Fajardo en Piero Lulli

Gesproken taal: Italiaans

Plot 7 Pistole per un Massacro

Will Flaherty (Craig Hill) wordt valselijk beschuldigd van een overval. Wanneer hij vrij komt gaat hij op zoek naar de ware daders onder leiding van Tilly (Eduardo Fajardo). Zijn motief: wraak!

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Vrijdag a.s (16 september) te zien op ARD ('s nachts om 3.00 uur !)

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Vannacht te zien op TV > WDR > 00:20 uur

avatar van thunderball

thunderball

Deze zojuist gekeken op de WDR. Helaas bleek ie een uur later pas te beginnen, waardoor ik dacht dat ie niet meer kwam en ik het eerste kwartier ben mis gelopen.

Mwaaa... veel zal ik er niet aan hebben gemist... het was allemaal niet geweldig.

Onder de vele Spaghetti westerns zitten ook zeer vele doorsnee werkjes en dit was er duidelijk één van.

Hoofdrolspeler Hill kon er mee door, maar daar was dan ook alles mee gezegd, want erg veel charisma had hij niet en was inwisselbaar voor vele andere gelijksoortige tweederangs acteurs, die je in dit soort van b-werkjes ziet rondlopen en hij is zeker géén Terence Hill.

Toch was niet alles slecht, want zo had je onder de schurken maar liefst drie bekende, reguliere koppen rondlopen, te weten Fajardo, Lulli en Pazzafini, die werkelijk in tientallen films, in dit specifieke genre, opduiken, maar niet vaak, misschien wel nooit, alle drie tegelijk. Toch wordt dit totaal niet benut en is alleen Fajardo nog aardig op dreef, hoewel de finale duidelijk teleur stelt.

Helaas, het enige écht opwindende aan de film waren de mooie danseressen, waarbij we ook nog, door een aantal "gewaagde" camerashots, onder hun rokken konden kijken.

Als kers op de taart gingen de dames ook nog mee doen aan het saloongevecht, maar... ik geef meteen toe: wanneer dit alles is wat spannend was aan deze film, is dat wel een heel mager resultaat.

Een vier, ofwel 2 sterren.

avatar van Brix

Brix