• 9.373.532 stemmen

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Paul Bartel

Met onder meer: Tim Conway, Jack Weston en Harvey Korman

Plot The Longshot

Vier sukkels lenen geld van enkele gangsters. Daarmee willen zij wedden op een paard dat "zeker" zal winnen. Ze verliezen, en krijgen de gangsters achter zich aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Theunissen

Opzicht best een eer om voor deze film (wel geen beste film) een eerste bericht te schrijven en dit is ook alweer de 6e film welke ik in de afgelopen 3/4 dagen heb gezien van regisseur Paul Bartel.

De opening was best geinig met het gedoe op de WC (Lucky Toilet), de uitleg hoe hotdogs worden gemaakt en de weddenschap. Daarna wordt het helaas snel wat flauwtjes, saai en zeker ook langdradig. Er zitten nog wel wat leuke scenes in (repareren van de WC, zeg maar gerust nog meer kapot maken) maar echt veel te genieten valt er eigenlijk niet meer tot de scene met Tim Conway (als "Dooley") en de fraaie rondborstige Stella Stevens (als "Nicki Dixon") in de hotelkamer. Die scene was één en al slapstick en zat zeer leuk in elkaar (geweldig toen Tim per ongeluk op de hond ging zitten ). Tim Conway is overigens ook één van de weinige van de cast die me enigszins kon bekoren.

Normaal gesproken zit er in een Paul Bartel wat bloot maar in deze film was niets te zien. Dat kwam waarschijnlijk ook omdat de meeste vrouwen in deze film allemaal al op leeftijd waren en ook niet echt veel in het verhaal voorkomen. Het meest sexy moment was nog toen Stella Stevens (ze was destijds 50 jaar) in lingerie verscheen tijdens de scene op de hotelkamer. Het einde was overigens best flauw en onnozel.

Dit is toch wel de minste Paul Bartel film welke ik gezien heb en eigenlijk ook niet Paul Bartel waardig.

P.S. wel geinig dat Ice-T een muzikale bijdrage (het liedje waarmee de film opent) heeft geleverd aan deze film, de muziek was wel niet om aan te horen.