• 9.369.673 stemmen

Oorsprong: Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Wayne Crawford

Met onder meer: William Katt, Wayne Crawford en Kate Connor

Plot Snake Island

"Fear strikes without warning."

Kapitein Jake Malloy is met zes passagiers onderweg naar hun safarikamp. Eerst stoppen ze echter nog bij Snake Island, waar schrijver Malcolm Page en Eddie Trent, eigenaar van een huis op het eiland, afgezet moeten worden. Vreemd genoeg wachten Eddie's partners hem niet op bij aankomst. Dan valt er een dodelijke cobra in de boot. In het gevecht om de slang te doden loopt de brandstoftank leeg en moeten alle passagiers de nacht op het eiland doorbrengen. De avond begint met een feest, maar langzaam duiken er overal dodelijke slangen op: cobra's, pofadders, zwarte mamba's, groene mamba's. De gasten proberen te ontsnappen van Snake Island, waar de mens de bedreigde diersoort is...

avatar van R_D_C

R_D_C

Omdat er nog niet gestemd is zal ik maar de eerste stem uitbrengen.

hij is niet goed en niet slecht.

Maar 1 ding begrijp ik niet. Hoe kunnen cobra's op de muziek mee dansen?

avatar van aimane

aimane

best wel mooi film

avatar van Nunslaughter

Nunslaughter

Het leek op een gewone saaie film. Kan ik gerust mee leven. Maar als slangen beginnen dansen en spreken, dat gaat erover.

avatar van Steinson

Steinson

Had beter verwacht!!

Maar affentoe wel vermakelijk....

1,5 ster

avatar van Zandadder

Zandadder

Verstand op 0. Deze film is leuker dan Snakes On A Plane.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk voor een keer.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik las vanmiddag iets over het echte Snake Island, wat in de buurt van Sao Paulo ligt. Een klein onbewoonbaar eiland, omdat er zo'n vijfduizend slangen rond zouden kruipen wat neerkomt op één slang per vierkante meter. Mijn verbeelding sloeg meteen op hol en zo kwam ik terecht bij deze documentaire, omdat ik toch wel reuzebenieuwd was naar de waarheid over Slangeneiland.

Zo is het eiland helemaal niet onbewoond, maar voelt het geheel meer aan als een vakantieoord; er staat zelfs een bord met 'Snake Island'. Er kruipt hier en daar een slangetje rond, maar één slang per vierkante meter is lariekoek. Vandaar dat er ook andere dieren leven zoals olifanten, apen en krokodillen. Stel je voor dat je daar wordt geboren als impala; dan ben je mooi de sigaar. Er worden veel verschillende soorten slangen getoond; variërend van grote groene tot aan slangen met een luipaardprint en Cobra's. Helaas krijgen we er verder weinig informatie over, en wordt er al snel gefocust op het mensenvolk. Die houden wel van een drankje en een dansje, al vond ik wel dat ze teveel hun best deden om te acteren, vooral die blonde. Alsof ze in een B-film speelde, niet om aan te zien.

Al die harde muziek trekt natuurlijk meer dansende slangen aan. De haperende beelden verraden echter een ernstige ritmestoornis. Door de chaos weten de mensen zich ook even geen raad meer, waardoor sommige gedegradeerd worden tot maaltijd. De leider wees er al op dat slangen geen gevoel voor humor hebben, en dat klopt dus. Dat ze voortdurend naar de camera happen in plaats van hun slachtoffers wordt wat flauw, al is de Snake-cam knap gemonteerd. Soms had ik ook het gevoel dat er wat slangen bij waren gemonteerd, maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn. Slangen zijn ook op wraakbeluste wezens en houden zich vaak schuil in nauwe ruimtes als kussenslopen en onderbroeken.

Maar de belangrijkste les die ik eigenlijk heb geleerd is dat het niet uitmaakt hoeveel shit er zich heeft afgespeeld op je landgoed; met een goede makelaar kun je het altijd weer doorverkopen.

avatar van joolstein

joolstein

Een "nature strikes back" film over... tja met een titel als Snake Island is dat niet heel moeilijk te bedenken! En we krijgen waar voor ons geld! Slangen genoeg in deze film. Beelden van echte slangen die digitaal in de film zijn gezet waardoor je het "Hmm er klopt iets niet"-effect krijg. Regisseur, schrijver en dus ook acteur Wayne Crawford speelt Jake Malloy, een gids die een stel toeristen en collega's op sleeptouw neemt. Gelukkig zijn er onder hen ook een paar vrouwen. En als je dan toch strandt, kan je maar beter het beste er van maken. Tijd voor een feestje! Natuurlijk ontdoen de getinte Lisa en blonde Carrie voor de gezelligheid tijdens het dansen zich van hun bovenkleding. Zo gezellig dat we een cobra mee zien dansen. Ook kwam ik er achter dat slangen blijkbaar hun misdaad kunnen verdoezelen? En dan heb ik het nog niet gehad over een cheesy hallucinatie en de lachwekkende climax. Crawford is misschien nog aangenaam als acteur, maar hij is ronduit beroerd als regisseur. Neemt niet weg dat Snake Island zijn belofte van veel (heel veel) slangen en goedkope sensaties volkomen waar maakt! Het is één en al Fun met Slangeneiland.

avatar van Noodless

Noodless

Regisseur Wayne Crawfords speelt zelf mee als kapitein Jake die samen met zijn passagiers langs Snake Island passeren en daar even een korte stop moeten doen. Helaas moeten ze door onvoorzienbare omstandigheden daar ook een nacht verblijven. Snake Island bestaat blijkbaar echt, maar er zijn natuurlijk ook heel wat andere dieren op het eiland aanwezig wat zorgt voor een paar mooie beelden. Slangen genoeg om in beeld te brengen, maar het voelde vaak wat nep aan. Soms had je de indruk dat bepaalde scènes nadien nog bewerkt werden. Het verhaal sleept zich ook wat voort met ellenlange dialogen en veel beelden van slangen die net te laat of niet gingen toeslaan. Het komt pas op gang als de gasten zich net als op een resort voelen en zich begeven aan drank en sommigen open staan voor een sensuele dans. Beetje naakt is dan aan de orde. Maar spannend wordt het op geen enkel moment. De gasten worden door het feestje uit elkaar gedreven wat perfect past voor de slangen. De climax komt wat belachelijk over. Echt slecht is het nu ook weer niet, maar de film komt wel heel traag op gang met tal van slangen die in het eerste gedeelte eigenlijk niet toeslaan, maar naderhand met zoveel zijn dat je je afvraagt waar waren ze in het eerste gedeelte. 4/10