• 9.369.636 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Richard Stanley

Met onder meer: Josie Ayers, Russell Copley en Raymond Sawyer

Plot Brave

Conceptfilm van cultregisseur Stanley, zijn visie op het leven van jongeren in de jaren 90, en geinspireerd op het gelijknamige album van Marillion. Een tienermeisje wordt met geheugenverlies aangetroffen op de 'Severn Bridge'. wat volgt is een zoektocht naar haar verleden, ondersteund door de muziek van Marillion.

The Boyfriend

Policeman #1

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Dit is een beetje een love it or hate it film. De film is gebasseerd op het zwaarmoedige (maar oh zo prachtige) "Brave" album van de Britse melodische rockgroep Marillion.

Stanley's eigen interpretatie is soms een beetje knullig weergegeven en persoonlijk zou ik sommige scènes beter geëdit hebben, maar over het algemeen is dit een tamelijk geslaagde muziek/speelfilm.

Sommige scènes zouden zo uit een goede videoclip van op MTV vandaan kunnen komen, maar de verhaallijn is toch wel constant aanwezig.

avatar van chevy93

chevy93

Eigenlijk niks toe te voegen aan bovenstaand bericht. Jammer genoeg iets te weinig film en te veel Marillion zelf. Dan kijk ik liever The Wall wat meer echt een film is waarbij de muziek als ondersteuning dient en geen prominentere rol speelt dan het visuele gedeelte.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Jaren terug gezien op een Duitse zender na thuiskomst kroeg. ben enorm fan van de oude Marillion maar sinds het vertrek van Fish is het er voor mij niet beter op geworden. Deze film is zwaarmoedig net als de muziek van het album Brave. De combinatie tussen muziek en verhaal is deprimerend maar sterk.