• 9.371.602 stemmen

Geregisseerd door: Helvecio Ratton

Met onder meer: Babu Santana, Adolfo Moura en Benjamim Abras

Gesproken taal: Portugees

Plot Uma Onda No Ar

Politieagenten banen zich een weg door de smalle straten van een favela in Belo Horizonte. Drugdealers maken zich klaar voor een confrontatie en een clandestien radiostation maant de mensen aan om in huis te blijven. De politie blijkt echter niet op zoek naar de drugdealers maar wil het radiostation het zwijgen opleggen. Joprge wordt opgepakt en komt in de gevangenis terecht. Daar vertelt hij zijn verhaal aan zijn medegevangenen.

avatar van Freud

Freud

Erg leuke en ontroerende film. Het verhaal wordt érg zwart-wit voorgesteld, de acteurs zijn ook niet allemaal even overtuigend, maar de film is ongelooflijk aangenaam om te bekijken (hoewel niet zonder de nodige weerhaken) en de boodschap komt zeker over (als ze achteraf een rekeningnummer hadden vermeld waarop je je giften voor Radio Favela kon storten, ik had meteen mijn hele weekloon overgemaakt ) Eigenlijk deed deze film mij zelfs meer dan Cidade De Deus (die natuurlijk als film veel meer voorstelt) Ik geef hem 4 sterren omdat ik zo onder de indruk was, maar dat zou eigenlijk 3,5 moeten zijn.

avatar van braambes

braambes

een half jaar geleden gezien in cinema novo, vond deze film bijna van dezelfde klasse als city of god, kzou em doodgraag nog eens opnieuw zien, maar dat zal wel heel moeilijk worden

de film zit echt in die typische braziliaanse sfeer, de taal, de cultuur, gewoon schitterend

avatar van Freud

Freud

Ik heb hem gisteren onvrijwillig voor de derde keer gezien, en moet wel zeggen dat hij dat niet goed overleeft . Ik blijf erbij dat films als deze nodig zijn, bovendien is hij leuk om zien (de eerste keer toch). Maar er zijn zoveel zwakke punten dat ik die 4 sterren nu wel echt niet meer durf laten staan.

avatar van Poison

Poison

Mooie film, jammer van de slechte filmkwaliteit

Je wordt helemaal ondergedompeld in de Braziliaanse Favela! Soms ook ontroerend...

avatar van MvSiX

MvSiX

mwah, niet echt een topper! ik heb beter gezien, 4,5 voor deze

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Hmmm-mmm, dat was een goeie film !

Hij is interessant verfilmd met gebruikmaking van mooie camerahoeken en het speelt zich duidelijk af in een échte sloppenwijk.

De jonge acteurs spelen overtuigend en brengen een warm verhaal over solidariteit en mensenrechten in deze door discriminatie en misdaad geteisterde Latijns-Amerikaanse stad.

7/10.

Een aanrader voor liefhebbers van sociaal geëngageerde films

met een positieve boodschap

Tijdens de volledige duur van de aftiteling speelden er nog vele fragmenten die niet ondertiteld werden, dat was spijtig want ik versta geen woord Portugees...