• 9.376.274 stemmen

Geregisseerd door: Lee Frost

Met onder meer: Michael Christian, Shannon Whirry en Bo Svenson

Plot Private Obsession

"Almost a love story"

Emanuelle is een beroemd fotomodel. Ze heeft veel fans waaronder de gekke Richard Tate. Hij wil haar voor zich alleen en daarom houdt hij haar gevangen. Emanuelle doet er alles aan om te ontsnappen.

Emanuelle Griffith

Sam Weston

Sergeant Jim Lytel

Joan Harris

New York Photographer

Peetie's Handler

avatar van GuyB

GuyB

Niet zoveel erotiek, niet zoveel spanning, barslecht acteerwerk maar: Girl Pretty = GuyB like. 1*

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Lee Frost was vooral actief in de jaren 60 en 70 als regisseur van sexploitation en erotische films. Na een lange pauze maakt hij deze erotische film met in de hoofdrollen Shannon Whirry (als Emanuelle een topmodel) als het voorwerp van de obsessie zoals aangegeven in de titel en Michael Christian als de creep Richard die zodanig door haar is geobsedeerd dat hij haar carrière nauwlettend volgt. En ondanks dat hij veel geld heeft en een mooi huis is hij een sociopaat. Als Emanuelle een interview geeft waarbij ze iet zo mals is voor de mannen voelt Richard zich beledigd. Hij besluit om haar te ontvoeren en haar leren wat de plaats van een vrouw is in de mannenwereld.

Hij slaagt in zijn gekke plan door zich voor te doen als een limo chauffeur die haar toevallig komt ophalen voor een evenement. Hij sluit haar op in een kamer met bed en de nodige sanitair. Uiteraard kan hij haar big brother gewijs begluren en met haar praten. Dat is allemaal niet zo heel interessant en gelukkig wordt het monotone betweterige gebrabbel van Richard geregeld onderbroken door Whirry die in weinig verhullende outfits en soms zelf volledig naakt is te bewonderen. Dat ze de enige vrouw is die naakt gaat in de film is helemaal niet erg met zo een killer body. Emanuelle doet enkele pogingen om te ontsnappen maar die zijn geen groot succes, de eerste is zelfs grappig als ze door een kattenluik probeert te kruipen. Over het uur was ik wel een beetje klaar met die creep en hoopte dat de politie vaart maakte met haar te vinden. Einde misschien niet heel verrassend maar wel zeer bevredigend. Enkel voor Whirry i deze film de moeite waard om te bekijken.