• 9.373.072 stemmen

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Isild Le Besco

Met onder meer: Cindy David, Kolia Litscher en Lila Salet

Plot Demi-Tarif

Drie kinderen van zeven, acht en negen worden verlaten door hun ouders. Ze overleven in Parijs door winkeldiefstalletjes en bedelen, spelen tot 's avonds laat buiten, glippen stiekem de bioscoop binnen en reizen gratis met de metro.

avatar van starbright boy

De regisseuse was pas 17 toen ze de film maakte. De kinderen zijn kinderen die ze kende.

Een rauwe ongestileerde film. Je ziet niet de gebeurtenissen die aan het alleen zijn van de kinderen vooraf gaan, je ziet alleen hoe het alleen zijn is. Kinderen die zonder betalen weglopen na gegeten te hebben in een cafetaria, stiekem onder het hekje doorschieten om met de metro te gaan, allerlei dagelijkse bezigheden binnenshuis. Die vrij losse beelden krijgen alleen een kader door een voice over.

Het eerste half uur werkte dat. Het was erg intrigerend. In het tweede half uur begon wat mij betreft het ontbreken van een punt dat gemaakt werd de film een beetje in de weg te zitten. En toen ging ik bijna een film van amper een uur nog te lang vinden.

avatar van Menni

Menni

Wat zijn we het lekker met elkaar eens . Toch denk ik dat deze film een stuk meer in herinnering blijft dan menig ander 'middelmaatje', dus misschien dat 'ie nog groeit.