Delen
Geregisseerd door: Schani Krug
Met onder meer: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon
6,8 (81)
Plot Marilyn's Man
Documentaire over de eerste echtgenoot van Marilyn Monroe. Ze hield zielsveel van hem, en ondanks dat Hollywood haar gebood van hem te scheiden, bleef ze bij hem. De film belicht haar geheime leven met hem en vertelt over haar ware persoonlijkheid, haar onbekende ziekte, zwakheden, angsten en fantasieën.
Naomi Watts
Dit gaat mijn moeilijkste review worden, ik ben diep geraakt, ontroerd en ik heb nu eindelijk antwoord op de universele vraag: "Wie was Norma Jean 'Marilyn Monroe' Mortensen"?
Wat een prachtige documentaire is dit. Dit is de waarheid, de enige waarheid en niets anders dan de waarheid.
Ik heb altijd sterk het vermoeden gehad dat Marilyn een hele bijzondere vrouw was qua persoonlijkheid, dat wordt nog eens bevestigt door deze ijzersterke documentaire. Ze is nu nog meer mijn heldin geworden.
Monroe stond bekend als mannenverleidster, een dom blondje en een ongevoelig individu die alleen om zichzelf gaf en niet verder keek dan morgen. Niets is minder waar..
Aan de oppervlak was het zo'n zelfverzekerde enthousiaste vrouw. Hollywood spoorde Marilyn steeds aan van haar man te scheiden (zal goed zijn voor haar toekomst), loos dreigement voor Monroe want dat is iets wat ze nooit zou doen. Ook de onderdelen van haar onbekende ziekte, haar angsten en vooral de fantasieën die ze had zijn ronduit hartverscheurend. Wat een prachtvrouw en wat een lijdensweg heeft zij moeten doorstaan.
Tijdens en na afloop bleven de tranen vloeien, erg sterke documentaire over mijn heldin, Marilyn Monroe.
Documentaires halen bij mij nooit meer dan de 3,5* maar dit ontroerende portret van mijn persoonlijke heldin, scoort het maximale en zonder twijfel ook een top 10 notering.
Gelukkig heeft ze nu eindelijk de rust gevonden die ze verdient. Ik zal je nooit vergeten, Marilyn. 5*
Naomi Watts
Dik 2,5 jaar verder en deze docu van Norma Jeane staat als een huis. Dat is dan ook gelijk de kracht van deze docu, het gaat obver Norma Jeane, niet Marilyn Monroe. Geen halve waarheden of leugens die in Hollywood zijn gemaakt omtrend Marilyn maar een mooie schets over de enige man in haar leven die hield van haar om haar.
Erg jammer dat deze docu totaal geen exposure heeft hier op MM. Een Final Days bvb. heeft daar geen last van. Een must voor elke Monroe liefhebber. Amazing hoeveel bloed,zweet en tranen dit gekost heeft om dit project te realiseren, en tijd natuurlijk. Dougherty heeft nooit uitspraken gedaan in de media over zijn relatie met Monroe (kostte Kruq twee lange jaren om zijn vertrouwen te winnen en te overtuigen van zijn oprechte intenties), hier laat ie de wereld de waarheid weten over haar, de onjuistheden over haar imago en hoe zij de marionet van Hollywood werd. Jaren na haar dood zet hij de records straight om haar zijn laatste gunst te verlenen, uit liefde.
Er mag geen verwarring over bestaan maar Monroe is de enige vrouw die echt een legende was, die zo untouchable leek. Als je dan die verhalen hoort over haar ziekte, dat ze alles op het spel zette om haar enige liefde in haar leven te houden. De stralende verschijning die we van de films kennen is staged, diep van binnen was ze ongelukkig, werd ze geleefd en gestuurd door Hollywood en toen kwam het moment dat ze overal haar grip op verloor. Dat ze dat on screen zo goed kon verbergen maakt haar op afstand de beste actrice ooit. Dit is op afstand het meest verscheurende en aangrijpende wat ik ooit aanschouwt heb, na deze docu heb je een enorme depressie afterbuzz maar het is het waard.
Mooiste moment is toch zeker het moment dat Doughtery herinnert dat hij wakker wordt en dat Marilyn op het randje van het bed zit en uit het raam kijkt naar de zilveren maan. Het moment dat je nadenkt over het hoe en wat van het leven en je realiseert dat we eigenlijk elke dag worden omringd door wereldwonderen. Dan vraagt ze aan Dougherty of hij ook de schoonheid ziet in de maan zoals zij het ziet, ondersteunt door muziek dat de juiste snaar weet te raken.
Ook een hele reut aan onbekende pre-fame foto's maar ook foto's die nooit het licht hebben gezien, ook dit is één van de troeven die Marilyn's Man bezit.
Ik ben geen documentaire fanatic maar deze is gewoon magistraal. Het kijkt ook eigenlijk niet als een docu en als dan het onderwerp ook nog gaat over je grootste heldin kan het niet meer fout gaan.
Marilyn's Man is heel belangrijk voor mij geworden, een film die ik koester en zet hem hoog in mijn top 10, daar hoort hij thuis.
Naomi Watts
Op IMdB ook niet zo gek veel stemmen. Als er een beetje animo voor is, gooi ik hem over een tijdje wel in de pakketservice.
Metalfist
Waar heb je hem eigenlijk in de eerste plaats gevonden? Mijn aandacht heb je met je review in ieder geval getrokken!
Naomi Watts
Ik heb hem van Amazon.com. Voor de rest kon ik geen andere sources vinden. Als Monroe fan een must see. Veel heisa in Hollywood destijds om deze docu, Dougherty werd compleet zwart gemaakt. Vooral omdat hij wat publicity wou. Dit was zijn laatste gunst, en maanden na de release van de film overleed hij aan leukemie. Publicity was dus zinloos, wat deze film toch heel erg bijzonder maakt. One in a million. Geeft de film toch een ander point of view aangezien hier niet voornamelijk collega's aan het woord zijn.
Metalfist
Vreemd dat Dougherty werd afgemaakt omdat hij wat publicity wou want bij mijn weten heeft hij voor de rest toch nooit de spotlights opgezocht?
Naomi Watts
Nee, klopt. Hij heeft wel memoirs geschreven en werd vaak uitgenodigd in talkshos maar daar weigerde hij zich uit te laten over hem en Marilyn. In alles blijkt hij ook oprecht Maar Hollywood was al debet aan hun breakup maar ook hier doet ie wat gedurfde uitspraken en Hollywood wilde vooral zijn geloofwaardigheid flink beschadigen.
Metalfist
Toch eens werk van maken om dit ook te bestellen. Je hebt mijn interesse nog meer verhoogd.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie