• 9.373.067 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Robert Bouvier

Met onder meer: Ed Chester

Plot City in Panic

"A deadly secret... A psychotic killer... A reign of terror!!!"

Op een koude nacht in een verlaten steeg wordt het zoveelste slachtoffer gevonden van een serie moorden die de stad onveilig maken. Alle lichamen worden door de moordenaar achtergelaten met de letter "M" in de rug gekerfd. De politie staat machteloos. De enige aanwijzing is dat een aantal van de slachtoffers besmet met het aids-virus. Dan wordt de populaire radiopresentator Dave Miller ingeschakeld. Hij moet proberen de moordenaar uit te dagen en hem te laten bellen naar de uitzending van z'n talkshow.

avatar van KristofBeckers

KristofBeckers

Ik had hem vooral gekocht door de verwijzing naar M.

Het is zeker niet de slechtste film, hij is behoorlijk amusant (de beginscene lijkt verdacht veel op de douchescene uit psycho).

Ik heb mij wel geamuseerd en ik denk niet dat hij zo weinig verdient als hier staat.

Het is vooral een oude film maar geen heel slechte.

Ik geef 3 sterren voor een leuk anderhalf uur.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Werkelijk de slechtste film die ik ooit gezien heb.Het verhaal is slecht. Geluid is nog slechter en het beeld zelf het slechts kortom een 0,5 omdat ik niet lager kan.

avatar van morrie

morrie

helemaal eens met schiedammer.

zelfs een oude videoband had nog beter beeld.

clou ben ik al vergeten, gewist van mijn interne harde schijf.

mag je ook 0 sterren geven ?

avatar van stephan73

stephan73

Slasher die het AIDS-thema gebruikt om een grote hoeveelheid aan bloederige slachtpartijen te laten zien. Nogal vergezocht, maar op zich werkt het wel... midden jaren '80 was AIDS nog "nieuw" en de angst daarvoor vele malen groter.

De verwijzingen die er in zitten naar Psycho, Killer's Kiss en natuurlijk M, zijn leuk gevonden en ook de acteurs doen het aardig.

Meest irritante factor was de soundtrack, die voornamelijk bestond uit één keyboard toest, die constant werd ingedrukt.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Het meeste is al opgesomd door Stephan73: de filmverwijzingen, de monotone soundtrack en het vergezochte plot dat in de jaren '80 nog wel enigszins begrijpelijk was...

Het verhaal werd dan nog aardig uitgewerkt (met een sterke ontwikkeling in het karakter van het hoofdpersonage)en de (best leuk gedane) kills waren na ongeveer een uur speeltijd ineens over en werd het meer een thriller/drama met een prima ontknoping. Het acteerwerk was echter een zware beproeving, vooral van de hoofdrolspeler met z'n 'serieuze' bespiegelingen voor de radio.

Krap aan 2,5*.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

De verwijzingen doen me niks en de kwaliteit is echt om te janken. Opvallend is trouwens dat ik hier een Nederlandse uitgave van in m'n kast aantrof. Geen idee hoe ik eraan ben gekomen, maar fijn. Was wel benieuwd!

Viel best tegen, al is het goed kijkbaar. Leuk thema, die aids slachtoffers. Al vind ik het spel van de radio host erg vervelend worden naarmate de film vordert. Geen sympathiek personage. De kills zijn aardig opgezet maar missen het plezier waar ik naar op zoek was.

Een beetje uitdagender is welkom, maar het kan slechter. Hele kleine 3* en een uitgebreide review.

avatar van Clapboy

Clapboy

Heb deze op dvd.

Het acteerwerk is slecht, maar oh wat heeft deze film een zeldzame cheesy sfeer waar ik van houd.

Onderwerp is uniek voor een horrorfilm.

avatar van Phantasm

Phantasm

Valt voor een keertje te doen, maar de beeldkwaliteit was inderdaad niet al te best.