• 9.376.205 stemmen

Debiruman: Kaichô Shireinyu Hen (1990)

Animatie / Fantasy | 57 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titels: Devil Man - Volume 2: Demon Bird / Devilman: Demon Bird Silene / Devilman: Siren, the Demon Bird

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tsutomu Iida

Met onder meer: Takeshi Aono, Shou Hayami, Yoshiko Sakakibara

Plot Debiruman: Kaichô Shireinyu Hen

Ryo en Akira gaan de strijd aan met de demon Jinmen, die ontsnapt is uit een gesmolten gletsjer. Intussen probeert de "Demon Bird" hen in een hinderlaag te lokken.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Stukkie minder dan Deel 1, maar evengoed weer aardig grof en hard zoals devilman hoort te zijn.

Die Demon Bird is wel een beetje een vage tegenstander, maar je kan niet alles hebben.

4,5

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik sluit me aan bij SuperSideSwipe. Dit deel is meer gefocust op de actie en gore effecten dan het occulte sfeertje uit deel 1. Ook de animaties zijn wat minder dan zijn voorganger. Driekwart van de film bestaat dan ook uit een soort Dragon Ball Z achtige battle, die ons over steden, bossen, bergen en rivieren brengt. De demonen zijn wel weer lekker freaky, en het bloed vloeit rijkelijk. Toch jammer dat de angstaanjagende sfeer uit deel 1 grotendeels foetsie is. Blijft over een aktiespektakel met horror-elementen. 3*

Stuk minder inderdaad.

Centraal staat één lange battle die ingeleid wordt door twee kortere battles. Visueel redelijk pover. Animatie is érg matig, de tekenstijl weiig gedetailleerd en ook de demonen zijn niet erg boeiend.

Verhaaltje is bijna verwaarsloosbaar, het lijkt ook meer op een aflevering uit een reeks dan een losstaande film.

Jammer, want het eerste deel leek een soort van wereld op te bouwen. Daar wordt hier amper iets mee gedaan. Stukje braver ook, niks gezien dat zich kan meten met het vage einde van het eerste deel.

Gelukkig duurt ook deze niet te lang en gaat het niet vervelen, maar had veel beter gekund. De hoge score verbaast mij.

avatar van Lennert

Lennert

Betere animaties, Akira is een gaver personage geworden en de soundtrack is een stuk minder lame. Jammer dat de film halverwege overslaat in een lange DBZ vechtscene die nergens echt naartoe gaat. Toch, de demonen (die in minder grote getallen aanwezig zijn) zorgen in de eerste helft van de film voor leuke situaties en fijne macabere gebeurtenissen, zoals het moment dat Akira er achter komt dat zijn moeder op het schild van die eerste demon zit.

Op basis van de eerste helft zou ik de film zeker beter dan de eerste noemen, het einde is een domper. Desalniettemin nog steeds best leuk.