• 9.373.270 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Tim Whelan

Met onder meer: Claudette Colbert, Barry Sullivan en Ray Collins

Plot Texas Lady

"WOMANLY WILES WERE HER WEAPONS!"

Een vrouw heeft een krantenbedrijf geërfd in Fort Ralston, Texas. Daar aangekomen constateert ze dat de stad overgeleverd is aan de willekeur van twee meedogenloze veehouders.

Chris Mooney

Mica Ralston (rancher)

Clay Ballard (Clarion owner)

Stringer Winfield

Deputy Jess Foley

Meade Moore (wigwam owner)

Clay Ballard (Clarion owner)

Sheriff Herndon

Whit Sturdy

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

** De filmposter.

avatar van stinissen

De hier al bijna 53-jarige ster Claudette Colbert draagt de film nog wel maar persoonlijk kan ik voor haar hier niet meer warm voor lopen , sommige vrouwen zijn 60 of ouder maar hebben die sex apeal nog en die was bij Claudette Colbert ver te zoeken desondanks geef je haar in deze prent nog geen 50+ en de film was ook best te genieten.

avatar van mr rumson

mr rumson

Texas Lady is voor mij een western die je ook zo weer vergeten bent .

Voor mij komt dit doordat het de zoveelste routine matige western is zoals er zovelen waren in die tijd.

Deze western weet zich dan ook niet te onderscheiden van de rest .

De acteurs weten niks extra's te brengen en Claudette Colbert is zelfs op het saaie af .

Na mijn idee is het dan ook geen actrice voor in westerns en al zeker niet nu ze al op leeftijd was.

Persoonlijk had ik dan liever Barbara Stanwyck, Rhonda Fleming of Yvonne De Carlo in die rol gezien .

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Claudette Colbert heb ik nog nooit slecht weten acteren, zo ook hier niet.

Een pittige dame, die daarbij een charmante vrouw blijft en geen manwijf wordt, en nooit ordinair in haar rol.

Vooral in het eerste gedeelte van de film komt zij goed aan bod.

Barbara Stanwyck, die hier door mr rumson genoemd werd als mogelijke kandidate voor de rol van Prudence Webb, vind ik ook een sterke actrice, maar mist het vrouwelijke dat Colbert wel heeft (en de schoonheid)

De titel van de film is niet voor niets Texas Lady.

Dat Colbert hier al iets ouder was stoort mij geenszins.

De leeftijd van 52 jaar is haar overigens niet aan te zien, ze bleef tot op late leeftijd zo goed als rimpelloos (zonder de schoonheidsoperaties die vele andere actrices ondergingen)

De verdere cast is goed bezet met Barry Sullivan (Chris Mooney) en Gregory Walcott (Deputy Foley) in het bijzonder.

Het goede acteerwerk wist mijn aandacht vast te houden, ook zonder al teveel actiescènes.

Al met al een western die wat afwijkt van de gangbare verhaallijnen in het genre, vooral door de rol van Colbert.