• 9.371.629 stemmen

Geregisseerd door: Sidney Lanfield

Met onder meer: Sonja Henie, Tyrone Power en Arthur Treacher

Plot Thin Ice

"Dazzling ice spectacles!"

De Zwitserse ski-instructrice Lili Heiser (Henie) wordt verliefd op journalist Rudy Miller (Power) die elke morgen gaat skiën. Wat ze niet weet is dat de man eigenlijk een prins is, die van plan is om haar te kiezen als zijn toekomstige bruid.

avatar van speedy23

speedy23

Thin Ice, een film zoals ze er nog maar weinig maken, heeft een heel erg hoog Assepoester-gehalte. Met genoeg avondvullende magie op het scherm dank zij een schitterende cast. Sonja Henie glijdt elegant over het ijs in haar tweede Hollywoodfilm naast wonderboy van dienst Tyrone Power. De twee werden echt verliefd tijdens het filmen en waren bijna getrouwd. Bijna, want toen Sonja Tyrones biseksualiteit ontdekte, trouwde Tyrone snel met een Française en deed of er geen vuiltje aan de lucht was. De twee bleven toch goed bevriend en maakten twee jaar later, in '39, Second Fiddle. De Noorse Henie, die haar eerste paar ijsschaatsen op haar zesde verjaardag kreeg, won op haar vijftiende de Olympische gouden medaille. In '36 debuteerde ze in One In A Million, waar ze, jawel, een schaatsster vertolkte. Omdat de film een kassucces was, bleef Sonja even rondhangen in het glamourwereldje en maakte in de jaren '30 en begin '40 nog een reeks lichte komedies. Haar succes was evenwel meer verbonden aan haar leuke snoetje dan aan haar acteertalent. Midden in de jaren '40 taande haar succes in de filmindustrie maar ze zou nog blijven schaatsen in haar revueshows tot haar pensioen in '60. Negen jaar later stierf ze aan leukemie als één van de tien rijkste vrouwen ter wereld...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een Assepoester zag ik er niet in, maar het was zeker vermakelijk. Ik was wel toe aan een luchtige komedie en Thin Ice bleek een uitstekende keuze. Geen hoogstaande film, maar wel een warme sfeer en een vermakelijk verhaal (genoeg voor 79 minuten, in ieder geval).