• 9.373.095 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Robert Scott

Met onder meer: Rocky Duvall, Roxanna Augesen en Sam David McClelland

Plot The Video Dead

"Look what's buried inside your television!"

Een tv wordt bezorgd in een verlaten huisje in de bossen. De eigenaar van het huisje ontdekt dan snel dat uit de tv gruwelijke zombies verschijnen. Als er dan een nieuwe familie in het verlaten huisje trekt, ziet de jongen de tv en ontdekt een manier hoe hij de zombies terug kan sturen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van damon

damon

waarom zijn dit soort films niet meer te zien/koop?

dit zou echt een gat in de markt zijn voor een DVD-fabrikant

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Lijkt mij ook wel, ja. Van mij mag 't.

brucecampbell

Trivia: When the bride zombie pops out of the washing machine and strangles the baking woman, the dead woman is not wearing socks, because you see her feet kicking as she dies. However, when the baking woman is stuffed in the washing machine she is wearing dark socks that you can see as her feet turn round and round and the zombies giggle!

Lijkt me wel een leuke film!

brucecampbell

Heb deze gevonden op video!! Heerlijke popcorn-film (hoop ik).

brucecampbell

Hilarische foute film uit de gouden jaren 80 horror.

Waarom er hier geen komedie bij staat is me een raadsel.

Enorm slechte acteurs, domme dialogen en slechte make-up, je houdt het niet voor mogelijk, maar toch is dit een filmpje dat je moet gezien hebben als rechtgeaarde horror(komedie) liefhebber.

Bring back the 80's!!

avatar van bloodymagic

bloodymagic

Schandalig slechte acteurs en effecten, toch wel grappig om ff doorheen te spoelen maar niet om helemaal te kijken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Bizar dat deze zo weinig kijkers heeft getrokken. Liefhebbers van b-horror pulp uit de jaren 80 moeten dit echt een kans geven. Heerlijk filmpje dat alles wat populair was bij elkaar heeft gepleurd...en het werkt.

Aantal geweldige momenten, zoals de Evil Dead II achtige scene waar een onthoofde zombie met een kettingzaag de jongen aanvalt. Maar ook het cheesy begin met de bliksem effecten etc.. het voelt lekker vertrouwd! Het is verder niet zo subtiel met z'n verwijzingen maar het is dan ook vooral lollig en cool bedoelt, niet 'slim'.

Geinig geschreven, niet laugh-out-loud grappig maar wel vermakelijk. Gore effecten zijn prima in orde, enkele leuke kills en verminkingen, één die heel erg doet denken aan Idle Hands uit 1999. Het stijgt nooit boven de bekende klassiekers uit wanneer het om humor en/of gore gaat, maar dat betekent niet dat dit onbekende pareltje genoeg in huis heeft om een bepaalde groep enorm aan te spreken.

Dikke 4* en een review.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik voel me aangesproken en ben uiterst nieuwsgierig hiernaar geworden

avatar van Tonypulp

Tonypulp

En terecht . Dit is typisch zo'n filmpje die je vroegah had willen huren, die geweldige cover en dat rechtlijnige verhaaltje.. Héérlijk!

Dat stuk in het bos met dat plastic pijl en boog setje

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Poster is inderdaad geniaal. Helemaal mijn ding. Als er iets is binnen de horror dat ik verafgood is het wel deze periode.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Redelijk vermakelijke jaren '80 pulp. Helaas lang niet zo goed als zijn "double bill" tegenhanger TerrorVision. Enkel een vermakelijke film voor de liefhebbers van dit jaren '80 genre.

avatar van Reinbo

Best geinig filmpje. Leuke zombie make up en het is allemaal best melig.

Enkel voor liefhebbers van jaren 80 pulp, dat dan weer wel.

avatar van perceived

perceived

Tonypulp schreef:

en dan zo'n 25 jaar later (nietsvermoedend) herzien... Toffe happening

Heerlijk B-filmpje dat me doet denken aan vanalles maar vooral aan eind 70's/ begin 80's Italo horror. Sterker nog the Video Dead is me zelfs beter bevallen dan menig klassieker van weleer! 7/10*

avatar van namingway24

namingway24

Onschuldig zombiefilmpje met een leuke twist.

De acteurs kan je nauwelijks acteurs noemen (dat zijn ze ook niet), en soms is het allemaal tergend traag, maar de makers hadden wat originele ideetjes. Hoe de zombies vernietigd moeten worden is erg vreemd, maar dat levert wel een aardig spannend eind op, en natuurlijk een leuke twist.

De gore en zombie make-up zijn niet onaardig. De zombies zijn in elk geval welk uniek, en lekker van de schuifelende variant. Ze doen vaak niet meer dan mensen wurgen, maar de moord per wasmachine is ten minste wel een originele.

Weer een leuk '80's horrorfilmpje, maar met de jaren '80 horror zit je meestal wel goed.

avatar van jordandejong

jordandejong

Was er sterk van overtuigd dat er ook een sequel bestond op The Video Dead maar dat blijkt, ondanks concrete plannen, nooit gebeurt te zijn. Dan moeten we het maar met deze doen. En daar is op zich helemaal niks mis mee.

The Video Dead is natuurlijk geen al te beste film. Allereerst is de dubbing van een erbarmelijk niveau. Opgenomen in een lege badkamer ofzo? Daarnaast is de film, wanneer de zombies afwezig zijn, door zijn gebreken toch wel behoorlijk saai.

Dat neemt echter niet weg dat er toch genoeg te genieten valt. Het The Ring achtige concept is leuk en de scene's op/in tv zijn zelfs behoorlijk creepy. Dat komt mede door de prima zombie make-up, al lijken ze eerder op burn victims, die zijn werk doet. Dat figuur in die trouwjurk is wederom heerlijk creepy. Daarnaast is de muziekscore best wel aardig en zitten er hier en daar wat leuke gorestukjes tussen. Fout en amateuristisch blijft het natuurlijk allemaal wel (die scene in het bos leek wel geregisseerd te zijn door Andreas Schnaas). Toegegeven moet worden dat Robert Scott een paar leuke ideetjes toevoegt. Zo zijn de zombies geen normale zombies die puur en alleen uit zijn op een gevulde maag, maar zijn ze in deze film juist jaloers op de ''levenden'' en vinden ze zichzelf afzichtelijk. Erg leuk gevonden, en mede daarom vind ik de laatste 20 minuten van de film ook het leukst. Dan wordt er namelijk het meest gedaan met het idee.

Goed is het niet, maar als pure 80's meuk is dit toch wel erg genietbaar.

avatar van Theunissen

Typische goedkope pulp Horror film uit die jaren 80, die je eigenlijk ook in dat tijdperk (het videotijdperk) had moeten bekijken (verbaasd me eigenlijk dat ik deze film destijds nooit gehuurd heb), want nu oogt deze film gewoon oubollig en zeer gedateerd.

Het flauwe verhaal omtrent de zombies die uit een TV verschijnen, was opzicht wel leuk gevonden en weet ook nog enigszins te vermaken, maar de uitvoering is gewoon slecht (zeker als je deze film nu, zoals ik, voor het eerst bekijkt) en alles oogt ook heel goedkoop zoals de special effecten (vooral make-up en maskers destijds) waardoor de zombies (die ook over humor beschikken zoals de scene waarbij ze iemand in de wasmachine gooien en dan beginnen te lachen als het lichaam begint rond te draaien) eigenlijk niet echt lekker uit de verf kwamen, maar desondanks zagen sommen er nog wel fraai uit (zoals de zombie met de bril op en ook de vrouwelijke bruid zombie). Ook de cast acteert heel slecht en dat vaak tot het lachwekkende af. Wat dat betreft is deze film nu ook meer een Komedie dan Horror, hoewel het toen waarschijnlijk ook vooral bedoeld was als Komedie.

Hier en daar zetten er wel wat leuke scenes in zoals de blote vrouw (gespeeld door Jennifer Miro, die tevens de zangeres was van de punkband "the Nuns") die uit de TV komt en Jeff Blair (gespeeld door Rocky Duvall) begint te verlijden terwijl die denkt dat hij stoned is en het laatste gedeelte van de film waarbij een aantal zombies worden aangepakt met een kettingzaag door Jeff (de kettingzaag wordt uiteindelijk wel voor Jeff noodlottig als hij de vrouwelijke bruid zombie onthoofd met een machete en deze hem doorboort met de kettingzaag die Jeff verloor). Bij die scenes is ook wat goor te zien en zeker als Jeff één van de zombies doormidden zaagt. Het einde vond ik overigens wel leuk gevonden en was ook best goed. Net zoals veel jaren 80 horrorfilms eindigt deze Horror film eigenlijk ook slecht, terwijl hij eigenlijk gewoon goed had kunnen eindigen.

Zoals gezegd speelt de cast zeer beroerd en geldt dat ook voor veel van hun dialogen, die vaak tenenkromend slecht zijn. Maar desondanks vond ik het bepaalde hoofdrolspelers nog wel leuk doen zoals Rocky Duvall (in de rol van Jeff Blair, die de jongere broer is van Zoe Blair), Roxanna Augesen (in de rol van Zoe Blair, die dus de zus is van Jeff Blair) en Sam David McClelland (in de rol van de Texaan Joshua Daniels die Zoe en Jeff komt helpen en de laatste noemt hij steeds "knul" ). De meeste acteurs en actrices uit deze film hebben nog maar enkele keren een rol gehad in andere films en dat is eigenlijk maar goed ook.

Hoewel ik me toch nog redelijk vermaakt heb met deze jaren 80 Horror film (nu eigenlijk meer een Komedie film), moet je deze film nu eigenlijk niet meer kijken, want daarvoor is hij gewoon te gedateerd en daardoor tevens erg flauw.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een magere voldoende voor deze film. We waren wat flauw van de onnozele humor en het verhaal is nou ook niet bepaald een uitblinker. Helaas voor Robert Scott, zijn enige film tot heden toe en misschien ook wel zijn laatste? Van hem vond ik nog de informatie dat hij in 10 andere films heeft gespeeld als acteur en deze dus heeft geregisseerd.

Persoon - Robert Scott - VPRO Cinema - VPRO

avatar van keimpeS

keimpeS

Leuke horror/komedie film waarmee onze videotheek 2000 vol met stond, daarom heb ik altijd een zwak voor dit soort genre/80's sfeer/film. Ik denk dat veelal horrorliefhebbers weten wat ik bedoel met die typische 80's horror-sfeer. Zo worden ze ook niet meer gemaakt maar denk dat dat ook niet meer kan omdat tegenwoordig zo'n film geen kans meer zal maken. De film begint leuk, later vind ik het een stuk minder worden, voornamelijk wegens het knullige script en acteerwerk....

avatar van lezertje

lezertje

Leuke amateur horrorfilm, waarbij de makers heel veel plezier moeten hebben gehad tijdens het draaien van deze film. Het acteren is precies van het niveau, wat je bij dit soort producties kan en mag verwachten. Ongetwijfeld hebben de amateurfilmmakers zich laten sponsoren door de plaatselijke schoenenfabriek, getuige de vel shots van voeten die door het beeld lopen. Helaas hadden ze niet genoeg geld om echt lijkende rubberen zombiemaskers te kopen.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Zo sterk als de poster is The Video Dead helaas niet. De eerste keer dat die zombie op tv voorbij kwam waarna 'het' uit de tv kwam zag dat er nog gaaf uit. Maar daarna is het een zeer matige productie die teveel komedie als sub genre wil toevoegen. De zombie met de pruik die aan het lachen en dansen was, het lijk wat in de wasmachine ronddraaide het was totaal niet mijn humor. De personages zijn erg zwak, er wordt belabberd geacteerd en eigenlijk is het enige wat nog wel degelijk was de gore en dan met name wanneer die zombie met een kettingzaag in tweeën wordt gesneden . Qua sfeer zelfs niet interessant en ook de spanning valt te wensen over. The Video Dead is niet meer dan een matige horrorfilm.

avatar van PEN15

PEN15

Deze poster zou Iron Maiden jaloers maken

Doordat de Blu-ray is gebundeld met TerrorVision verwachtte ik net zo'n film, maar valse schijn..dit oogt ontzettend armlastig met ergerniswekkend camerawerk waarbij alles van veel te dichtbij gefilmd is.

bloodymagic schreef:

toch wel grappig om ff doorheen te spoelen maar niet om helemaal te kijken.

Exactement, mon camarade! De trailer kijken kan ook, dan heb je meer dan voldoende gezien.

avatar van clubsport

clubsport

op zich wel een vermakelijk horror b filmpje gemixed met wat humor maar het is allemaal net wat te slap
en te flauw .
De make up effecten zijn wel goed gemaakt zeker ook die scene waarin ze een zombie doormidden zagen en in de ingewanden ratten rondlopen maar de film als geheel is weinig indrukwekkend .
lekker 80's sfeer leuk om een keer gezien te hebben en daar blijft het bij .

avatar van Vascago

Vascago

Heerlijke 80's nonsense. Zwaar van genoten. Enig klein minpuntje vond ik dat het nog wel wat ranziger had gemogen. Verder topvermaak.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Na een zeer matige remake en een al even ontgoochelende video nasty hoopte ik op iets beter met deze SOV horror. Eigenlijk best wel een leuk concept zo met zombies die uit een TV komen. Acteerwerk is niet goed, maar daar kijk je dit soort trash niet voor. De gore is wel goed, maar het had voor mij toch wat meer gemogen. De make-up van de zombies was ook goed, maar aangezien er niet zo heel veel gebeurt vond ik de film toch wat aan de lange kant. Een beetje onevenwichtig ook. Vooral die jacht in het bos op de zombies vond ik een beetje flauwtjes uitgewerkt. Al bij al kan ik er toch nog een kleine voldoende aan kwijt vooral omwille van de leuke eerste helft.

avatar van joolstein

joolstein

Wow...ik bereidde me eigenlijk voor op het ergste met deze Shot on Video maar wat was dit opvallende..."goede gekheid!" De film in ieder geval aanspraak maken op een paar heerlijke niet-traditionele aardigheden van de zombies. In plaats van dat zombies zichzelf uit hun graf graven of het resultaat zijn van een gekke wetenschapper, is het in deze film een ​​bovennatuurlijke tv die een zwart-wit zombiefilm afspeelt genaamd "Zombie Blood Nightmare" en de zombies uit het scherm spuwt. Deze wezens verlangen op-één-of-andere manier nog naar hun oude leven, gebruiken dan ook apparaten zoals blenders, wasmachines of stokken. Giechelen....ja echt! En als ze zichzelf in de spiegel zien, krijgen ze zowaar zombieschaamte. De enige manieren om ze te doden is; ze te laten rotten omdat ze niet begrijpen dat ze dood zijn en ze bij ernstige verwondingen dus overtuigd zijn dat ze dood gaan. Of door ze in de val te lokken totdat ze gek worden en elkaar opeten. Ook vallen de zombies alleen aan als je bang voor ze bent! Niet de standaard kwijlers dus! Tuurlijk de make-up had beter gekund, het acteerwerk is van voor de hand liggende amateuristische cast maar hé...je kan niet alles hebben met een laag budget! Maar dankzij de fantasierijke zombie-kennis en samen met de wat vreemde humor in de dialoog vond ik dit helemaal niet zo slecht! Ja dit was zowaar erg leuk!

avatar van Woland

Woland

Een ontzettende B-film natuurlijk, met matige acteurs, een plot van niks en een hoop zombies. Maar ook één die wel lekker losgaat. Lang niet alles is even interessant (het middenstuk bijvoorbeeld waarbij gejaagd wordt op zombies is best saai), en natuurlijk zijn de effecten goedkoop, maar er gebeurt genoeg met een hoop onzinnige gorigheid. Niet het soort film wat ik veel vaker voor m'n lol aan ga zetten, maar het viel me niet tegen.