• 9.372.934 stemmen

Night of Bloody Horror (1969)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Joy N. Houck Jr.

Met onder meer: Gerald McRaney, Gaye Yellen en Michael Anthony

Plot Night of Bloody Horror

"Keep telling yourself, it's only a picture!"

Wesley (Gerald McRaney) begaat een serie moorden terwijl hij nachtmerries heeft over zijn broer, die 13 jaar eerder vermoord werd.

Wesley Stuart

Tucker Fredricks

Mario Spanelli

avatar van Patat

Patat

'Night of bloody horror', een aantrekkelijke titel voor menig horrorfan, maar helaas is de inhoud minder bloody én minder horror.

In deze semi-slasher avant-la-lettre en 'Psycho'-rip off volgen we de knappe Wesley Stuart tijdens zijn rijkelijk gevuld liefdesleven. De vriendinnen van Wesley worden echter aan de lopende band vermoord. Klein detail: Wesley verbleef eerder in een centrum voor crimineel psychiatrische patiënten na de moord op zijn broer, waardoor hij meteen verdachte nummer 1 wordt.

De moordscènes zijn voor een film uit '69 opvallend: vrouwen gaan onder de bijl of worden aangevallen met een scherpe naald. Naast deze scènes zijn ook de pyschische aanvallen van Wesley een lust voor het oog: telkens wanneer hij een aanval krijgt, komen er op het scherm blauwe draaiende cirkels. Speciaal, en vooral goedkoop effect, maar het geeft iets surrealistisch.

Toch is 'Night of bloody horror' niet echt bijzonder. Het trage tempo van de film, het opvoeren van steeds weer nieuwe slachtoffers waar je als kijker amper een band mee krijgt en het ultra lowbudget waarmee gefilmd werd doen afbreuk aan het geheel.

Mijn oordeel: een matige 2/5.

avatar van Friac

Friac

Een wel erg matige horrorfilm, waarbij het lastig is om hem tot het einde uit te zitten.

De film heeft te kampen met een slechte geluidsband, een hoodacteur met aanvallen van overacting, gore-fragmenten die de titel toch niet echt eer aan doen (zo vond ik trouwens de gore in het oudere Night of the Living Dead veel smeriger en rauwer) en het waanzinnig cheesy effect van de blauwe draaiende cirkels wanneer Wesley weer eens een psychotische aanval krijgt.
De 'twist' op het einde (ook al zag je hem wel een kwartier op voorhand aankomen en is hij gezien vroegere scènes in de film vrij ongeloofwaardig de moeder kan haar stem perfect mannelijk laten klinken en de reden voor het moorden is het fantastische "Because Wesley can't have any friends!") en de hallucinante clubscène zijn nagenoeg de enige lichtpunten in dit pover schlockfest.