• 9.369.843 stemmen

Denei Shoujo Ai (1992)

Animatie / Fantasy | 180 minuten (miniserie, 6 delen)

Genre: Animatie / Fantasy

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 6 delen)

Alternatieve titel: Video Girl Ai

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Mizuho Nishikubo

Met onder meer: Yuri Amano, Megumi Hayashibara, Takeshi Kusao

Plot Denei Shoujo Ai

Wanneer de tiener Youta de gehuurde video 'Video Girl Ai', met zijn kapotte videorecorder probeert af te spelen springt er plots het jonge meisje Ai uit de tv scherm. Plots gaat zij zich bemoeien met het liefdesleven van Youta, en zijn twee vrienden Moemi en Takashi, waar zij uiteindelijk ook in betrokken raakt.

avatar van Dopke

Dopke

Dit is een zes delige OVA serie.

Normaliter heb ik het niet zo met romantische series die altijd hetzelfde patroon lijken af te werken van onmogelijke liefdes en driedelige liefdesverhoudingen, maar deze wist me nog wel te bekoren. Gewoon de usuall slapstick en ecchi humor maar wat deze titel boven de rest doet uitsteken is het gewaagde en bizarre einde dat meer van FLCL weg heeft dan dat het in het verlengde ligt van de rest. En daarvoor respect, al is merendeel van de anime communitie het daar niet met me over eens ^^

avatar van N00dles

N00dles

Dopke schreef:

Dit is een zes delige OVA serie.

Net ook alle 6 de episodes gezien, en ik vond het ook erg vermakelijk, ondanks de wat slepende liefdesproblemen tussen de hoofdpersonen.

Ik vond het einde echter totaal niet passen bij de rest van de serie en, alhoewel een grotesque afsluiter, zwaar over the top onzin.

Vreemd hoe dit er is opgeraakt in het pré miniserie tijdperk. Herinner me dit als een wel leuk reeksje, dat toch wat verouderd overkomt bij herkijk. Maar nog steeds erg leuk. Voorlopig 3*. Iemand zin om onzin als Golden Boy ook een keer toe te voegen ?

Op imdb staat 'ie ook niet als mini-serie, dus dat zal het wel verklaren.

Erg matige herziening.

Behalve de laatste aflevering dan, die springt er echt wel positief uit. Lekker weird en over the top, zoals anime eigenlijk wel op z'n best is. Wie de eerste vijf afleveringen geweldig vond zal zich er vast aan storen, want de stijlbreuk is toch best stevig, maar ik vond het een verademing.

De eerste vijf afleveringen waren mij namelijk wat te melig. Vroeger kon ik er iets makkelijker naar kijken, ondertussen heb ik dit soort onzin iets teveel gezien denk ik. Klassieke anime typetjes, wat ecchi grapjes die telkens weer op hetzelfde uitdraaien en wat flauwe liefdesperikelen.

Ook de animatie is toch eerder doorsnee te noemen. Wel een ietwat aparte tekenstijl hier en daar, maar dat het budget voor deze OAV beperkt was is duidelijk. Zo'n laatste aflevering compenseert dat dan nog een beetje, maar het eerste deel was mij gewoon wat te soft en doorsnee.

Vond dit vroeger duidelijk leuker. Nog wel te zien tegenwoordig, al is het maar omdat de afleveringen kort zijn en het einde ten minste overtuigt, maar zou het denk ik mensen niet zomaar meer aanraden om te gaan kijken.