• 9.371.614 stemmen

Geregisseerd door: Danniel Danniel en Juliano Mer-Khamis

Met onder meer: en Arna Mer-Kh

Gesproken taal: Hebreeuws, Arabisch en Engels

Plot Arna's Children

Arna Mer (1929-1995) leidde in de laatste jaren van haar leven een theatergroepje van Palestijnse kinderen op de Westbank. Haar zoon Juliano, die het groepje regisseerde, heeft al die jaren opnamen gemaakt van de repeterende kinderen. Een paar van de kinderen in de theatergroep zijn Yussef, Ashraf en A'lla. Door bezig te zijn met toneel proberen ze hun ervaringen uit het vluchtelingenkamp en de dagelijkse realiteit te verwerken. Door haar actieve inzet voor de kinderen vervult Arna een belangrijke rol in de gemeenschap van Jenin. Als de Israëli's de stad bezetten, betekent dat het einde van het theatergezelschap. Arna laat het er niet bij zitten. Ze ontwikkelt een alternatief onderwijssysteem.

avatar van neo

neo

Een hele emotionele, humane documentaire. Het belicht het leven van zelfmoordcommando's niet alleen vanuit hun gruweldaad posities, maar ook als mens. Hoe zij zo werden, hoe bij iedereen die haat wordt gekweekt als klein kind al. We zien hoe verharding ook plaatsvindt in het theater, hoe het in de vorm van kunst hen alles wordt geleerd. 4.5 sterren

avatar van Mug

Mug

neo schreef:
Een hele emotionele, humane documentaire.

Inderdaad. Dit was geen gemakkelijke zit. Ik heb verschillende spreekwoordelijke stompen in de maag moeten incasseren.

De documentaire-makers kiezen gelukkig geen partij, en het ademt ook niet de sfeer uit dat het hier gaat om het conflict tussen Israel en Palestina, het hadden ook twee andere gebieden/landen/families kunnen zijn.

En dan het wrange einde...kleine kinderen die een of ander hatelijk liedje zingen, dat ze alle moedertranen moeten wreken etc., terwijl ze met hun vingers het vredesteken maken...de volgende 'martelaren'. Somberheid alom.

avatar van keukenzout

keukenzout

Het is iets wat nooit ophoudt zoals mug al zei. Wat ik echt erg vond waren niet die tanks die rondreden of die jongens die dood waren, maar dat de beelden zo gemonteerd waren dat je ze als kleine jochies in het theater zag staan, en daarna als 'mannen' met geweren.