• 9.370.314 stemmen

Kara Murat: Devler Savasiyor (1978)

Avontuur | 85 minuten

Genre: Avontuur

Oorsprong: Turkije

Geregisseerd door: Natuk Baytan

Met onder meer: Cüneyt Arkin, Canan Perver en Sümer Tilmaç

Gesproken taal: Turks

Plot Kara Murat: Devler Savasiyor

De machtige sultan Fatih maakt zich zorgen over de berichten die uit de stad Mora komen. Hij hoort dat Mahmut Pasja, één van zijn vertrouwelingen, een landverrader is en hierop laat hij hem opsluiten. Kara Murat klaagt bij de sultan omdat hij voelt dat er iets niet klopt, maar de sultan geeft geen gehoor aan zijn klachten. Hierop vertrekt Kara Murat naar Mora om de echte landverraders te ontmaskeren en de oude Mahmut Pasja te redden.

Fatih Sultan Mehmet Han

Fatih Sultan Mehmet`in Yaveri

Sadrazam Mahmut Paşa

Davut'un Adamı

Mora Valisi Tuğrul Bey

İmam Hasan Hüseyin

avatar van Diesel

Diesel

Zeer ongeloofwaardige film waarin onze moedige held Kara Murat in zijn eentje zo een veertig Byzantijnse krijgers in elkaar slaat, keer op keer. Aan het begin is dit best leuk maar het gaat na een tijdje toch behoorlijk vervelen.

avatar van Battal Gazi

Battal Gazi

Ja, als spiderman en superman even tweehonderd mensen in elkaar timmeren, is het heel leuk en realistisch. Als de veel grotere held Kara Murat dat doet, dan is het ineens niet te begrijpen. Ja een absolute 5.

avatar van Diesel

Diesel

Battal Gazi schreef:

Het gaat om de manier waarop het allemaal gebracht wordt. In Spiderman en Superman wordt alles met een knipoogje gebracht en de vechtscenes zijn nog enigzins geloofwaardig. In deze Kara Murat films zie je onze Cüneyt in zijn eentje serieus strijd voeren tegen legers Byzantijnen. Met zijn blote handen slaat hij vijftien man in elkaar, springt hij van gebouw naar gebouw en altijd lukt het hem weer om te ontkomen, al wordt hij een keer gepakt, toch weet hij altijd weer te ontsnappen. De film heeft een aardig verhaal maar de uitwerking kan echt niet. Misschien leuk na vier dikke skunk jointjes en acht shots tequila maar nuchter zul je niet zoveel lol beleven met deze over the top avontuur/actiefilm. Dit is echt iets teveel van het goede..

avatar van Battal Gazi

Battal Gazi

Ja maar het is juist realistisch, moet je hem dan kleineren door alles anders te laten lijken, bijv. hij verslaat 5 man i.p.v.20?. Ik wed dat ie het in het echt ook kon.

avatar van Anatolia

Anatolia

Battal Gazi schreef:

Ik wist niet dat Kara Murat net zulke bovennatuurlijke krachten had als Spider-Man en Superman?

avatar van Justice4All

Justice4All

Actiefilms van Cüneyt Arkin waren 20/25 jaar geleden super goed (voor een kind) en ik zou zeker al zijn actiefilms 5 sterren geven (figuurlijk gezegd).

Maar anno NU!!! Als ik al de actiefilms van Cüneyt Arkin opnieuw zou gaan kijken. 100% zeker dat zijn meeste actiefilms niet eens de 3 sterren haalt. Dus de hoge cijfers (sterretjes) die ik nu hebt gegeven, zie ik als jeugdsentimenteel, meer niet.

PS: We vergeten Rambo niet, hij verslaat een leger, dus Kara Murat is vergeleken met hem een watje

avatar van kingping

kingping

Battal Gazi schreef:

jow battal DU HAST RECHT!!!(voor de gene die geen duits kunnen: battal je hebt gelijk)

respect ouwe!!!