• 9.377.055 stemmen

The Ballad of Gregorio Cortez (1982)

Western | 104 minuten

Genre: Western

Alternatieve titel: American Playhouse - The Ballad of Gregorio Cortez

Geregisseerd door: Robert M. Young

Met onder meer: Edward James Olmos, James Gammon, Tom Bower

Plot The Ballad of Gregorio Cortez

1901, Texas. Het verhaal van Gregorio Cortez die een sheriff neerschiet nadat deze hetzelfde deed met Cortez' broer en omwille hiervan wordt achternagezeten en opgejaagd door een massa Texas Rangers.

avatar van Finnegan

Finnegan

Deze film is lang geleden uitgezonden door de VARA. Het maakte behoorlijk indruk op mij en zou de film nog wel eens willen zien. Gregorio die niet anders meer kon dan de sheriff neer te schieten. Een ruzie tussen de Cortez familie en de fascistische blanken in de VS om een paard. In de VS is een paard een horse: hengst of merrie, dat maakt niet uit. In het Mexicaans heeft elke sekse zijn naam. Een taalverschil dat leidt tot een beklemmend en onrechtvaardig conflict en de jacht op de vluchtende Gregorio. Kijkers die iets hebben met recht en onrecht zullen deze film ongetwijfeld net zo ervaren als ik deed.