• 9.370.364 stemmen

Vampire Hookers (1978)

Horror / Komedie | 82 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titels: Vampire Hookers of Horror / Ladies of the Night / Night of the Bloodsuckers / Sensuous Vampires / Twice Bitten

Oorsprong: Filipijnen / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Cirio H. Santiago

Met onder meer: John Carradine, Bruce Fairbairn en Trey Wilson

Plot Vampire Hookers

"Warm Blood Isn't All They Suck!"

Richmond Reed is een vampier. Hij stuurt aantrekkelijke vrouwelijke vampieren op weg om jonge Amerikaanse mariniers naar zijn crypte net buiten Manilla te lokken. De vampieren doen zich daarbij voor als prostituees. Matrozen Tom Buckley en Terry Wayne ontdekken het geheim.

avatar van joolstein

joolstein

“Doesn’t anyone understand poetry anymore.”

'Vampire Hookers' is één van de vele (s)exploitation die de Filipijnse regisseur Cirio H. Santiago heeft gemaakt. Volgens IDMB was hij zelfs één van de pioniers in "Blaxploitation" en een zakenpartner van Roger Corman. En dit was best een leuke kennismaking met de man zijn films.

De film is hilarisch slecht maar daardoor doet deze B-film zowat alles goed wat je van dit soort lage budget films mag/kan verwachten. Beginnende met John Carradine (Richmond Reed) die de vierde wand doorbreekt en vurige citeert uit Baudelaire's "Metamorphoses of the Vampire" Deze vampier Richmond Reed leeft in de catacomben onder een oude kerk of mausoleum en samen met drie mooie vampirella's Cherish, Suzy en Marcy brengt hij de dagen door met het drinken van Bloody Mary's en veelvuldig citerend uit Shakespeare en Whitman.

Nu is de horror nergens in de film eng en het bloed dat er is te zien is erg summier. Ook de komedie is mager nergens zal je moeten schuddebuiken van het lachen. Echter heeft de film een soort excentrieke charme die de tijd voorbij doet glijden. Tot aan een 10 minuten durende bedscène, tja die was teveel van het goede! Het is dan ook geen bijzonder goede film, maar het is op zijn minst dom genoeg voor ​​leuk tijdverdrijf. Al was het maar voor de scène met Pavo in gesloten doodskist! En oh, Carradine speelde hier eigenlijk gewoon onder zijn eigen naam!

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Ik ben vooral blij dat ik in een tijd leef waarin ik dit soort obscure meuk kan kijken. De film zelf... Ik schaar me achter Joolstein.

avatar van Woland

Woland

Ook ik sluit me aan bij joolstein. Best grappig om een keer gezien te hebben hoor, en heeft op een bepaalde manier wel wat charme. Maar eigenlijk schiet het op elk front wel te kort. Er is weinig plot, het acteerwerk is om te huilen, en zowel op het gebied van komedie als horror is er winig tot niets te beleven. Op B-film charme en met z'n korte speelduur is het gelukkig nog wel kijkbaar, maar veel meer kan ik er ook niet van maken.