• 9.369.458 stemmen

Destination Anywhere (1997)

Geregisseerd door: Mark Pellington

Met onder meer: Jon Bon Jovi, Demi Moore en Kevin Bacon

Plot Destination Anywhere

Jon woont in een volksbuurt van Manhattan en slaat op de vlucht voor zijn schuldeisers en zijn vrouw. Toch moet hij terug naar New York omdat hij zijn vrouw moet verzorgen die de dood van hun enige kind nooit heeft kunnen verwerken.

avatar van Tun-89

Tun-89

Als deze film 5 sterren heeft, waarom staan er dan geen berichten? ik heb 'm niet gezien, maar nu ben ik wel erg benieuwd...

kga 'm gauw kijken..

avatar van Vidi well

Vidi well

Mooi gemaakt drama met Jon Bon Jovi, gemaakt in combinatie met Jon’s album Destination Anywhere. De hoofdpersonages lijken uit de Bon Jovi wereld weggelopen lijken te zijn. Een stel dat doet denken aan Tommy and Gina, nog steeds in moeilijke tijden en nu ook met zware thema’s om te verwerken.

De film ademt een fijne sfeer waarin de rand van de samenleving mooi in beeld wordt gebracht. Het bijzonder sterke cameraweek brengt ons van vervallen appartementen naar bruisende nachtclubs, terwijl songs van het album Destination Anywhere een verhaal ondersteunen over verlies, vallen en opstaan, en escapisme.

Het verhaal is bijzonder tragisch en dat is opvallend te noemen, want Bon Jovi is muzikaal meestal een optimist. Midden jaren 90 werd zijn thematiek zwaarder en deze periode lijkt een dieptepunt te zijn daarvan. De gebeurtenissen in deze film zijn uitzonderlijk zwaar in vergelijking met de gebruikelijke thematiek van Bon Jovi’s in de jaren 80 en vanaf 2000.

Wellicht ben ik als fan bevooroordeeld, maar dit is een sterk drama, mooi geschoten met veel creatieve shots, waardoor de film regelmatig een fijne dromerige feel meekrijgt. En alleen al het acteerwerk van Demi Moore zou deze score verdienen. Wat speelt zij fantastisch in deze film.