• 9.375.307 stemmen

Natural Selection (1999)

Komedie / Thriller | 100 minuten

Genre: Komedie / Thriller

Alternatieve titels: The Monster Hunter / The Demon Slayer / The Monster Slayer / Killer X

Geregisseerd door: Mark Lambert Bristol

Met onder meer: David Carradine, Michael Bowen en Missy Atwood

Plot Natural Selection

"America's newest weapon against evil!"

Wanneer een seriemoordenaar in een klein stadje enkele moorden achter elkaar pleegt stuurt de FBI hun geheime wapen tegen bovennatuurlijke vijanden. Een eigenaardige agent die in de ziel van mensen kan kijken en zo al hun geheimen in 1 oogslag kent.

Louis Dehoven

Martha Graham

Ferrel Dickenson

avatar van DVD-T

DVD-T

Bij vlagen een erg leuke low budget film.

David Carradine is erg goed bezig en zet zijn karakter op een heerlijke manier neer, het verhaal blijft leuk om te volgen, vooral door de leuke docu stukjes, die toch wel heel humoristisch zijn.Vooral de moeder en die drie hicks zijn geweldig.Verder is het acteerwerk niet van een heel hoog niveau en weet het verhaal niet de gehele speelduur te boeien.Toch leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Ook een gokje op basis van de naam David Carradine en je weet soms maar nooit wat voor zeldzame cultfilm je tegen het lijf gelopen bent. De hoes, het cijfergemiddelde en de synopsis voorspelde al weinig goeds, iets dat soms in het voordeel van een film werkt, in dit geval marginaal. Dan het genre waar deze film onder geschaard wordt, ik vind dit toch eerder een horror komedie dan de thriller of horrorfilm die het gezegd wordt te zijn.

Een agent met speciale gaven wordt er op uitgestuurd om een seriemoordenaar in de kladden te grijpen die huishoud in een bepaalde regio. Tegelijk volgen we een karakter, onderandere in zijn thuis en werksituatie, waarvan het vrijwel zeker is dat hij de moordenaar is. Redelijk is op zijn minst de soms gritty stijl te noemen die het geheel een docu stijl moet geven. Humor is er vooral ook wel. Carradine kan soms niet als een grotere stuntel overkomen in zijn rol als Dehoven, vooral wanneer hij Willie op de foto zet of bv aanvalt. Dan is de scene bij Eddy thuis met de braadpan nog wel humoristisch te noemen.

Verschrikkelijk is de overacting van het stel Glenn en Marie. Hoewel een lust voor het oog is Missy Atwood een irritatie voor het oor met haar aanwezigheid en intonatie. En zo barst de film van de bizarre karakters en dialogen, maar waar de film nu eigenlijk heen wil met de vroege dood van Dehoven en het duel tussen moordenaars Glenn en Willie is me een raadsel want veel met de titel noch de synopsis heeft het niet meer te maken. De film wiebelt dan ook op een wankel koord tussen zo nu en dan grappig en eigenlijk best wel slecht. Toch was de film nog niet eens zo slecht als verwacht ook al zit er een kleine onvoldoende niet eens in.

avatar van shugenja

shugenja

Deze film heb ik lang geleden op DVD gekocht en vaak gekeken. Hij heeft een bepaalde charme, het is een creatieve parodie op seriemoordenaar verhalen waarbij alle karakters heel leuk zijn neergezet. Iedereen heeft wel een eigenaardigheid, maar dit kun je ook verwachten van familie en vrienden van een seriemoordenaar. Er zitten echt wat geniale vondsten in zoals het favoriete drankje van de moordenaar. En je gaat je afvragen wie nou gekker is? De moordenaar of de jager (geniale rol van Carradine).

En dan zit er ook nog ergens een geniale twist in de film die het hele perspectief omdraait. Maar daar ga ik niks over zeggen. Als je de kans hebt deze te zien zou ik het zeker doen.