• 9.371.602 stemmen

Alternatieve titel: Camels West

Geregisseerd door: Ray Nazarro

Met onder meer: Rod Cameron, John Ireland en Joanne Dru

Plot Southwest Passage

"A Thousand Miles of Roaring EXCITEMENT!"

Bij een tocht door de Amerikaanse woestijn moet de bruikbaarheid van kamelen als lastdieren getest worden. Een meedogenloze bankovervaller die op de vlucht is, doet zich voor als arts en sluit zich bij de karavaan aan. Bij de verdediging tegen Apachen blijkt er echter ook nog iets goeds in de man te zitten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mr rumson

mr rumson

Vreemd dat deze western nog geen enkele stem heeft.

Want het is deze western waarin Joanne Dru al schietend te zien is in een waterpoel.

Deze scene is dan ook al vaker voorbij gekomen in het western topic .

Joanne Dru doet het overigens prima net als Rod Cameron en John Dehner.

Maar de toenmalige echtgenote van Dru, John Ireland springt toch net iets boven de rest uit.

John Ireland heeft misschien dan ook wel de meest aantrekkelijke rol namelijk die van een bankovervaller .

En zich als dokter aansluit bij het groepje van Rod Cameron om kamelen te testen voor het leger.

Het verhaal is leuk bedacht maar op zich ook weer niet zo vreemd omdat het Amerikaanse leger een tijdje kamelen heeft gebruikt .

Zo heeft bv de ontdekkingsreiziger Edward Fitzpatrick Beale gespeeld door Rod Cameron een 1000 km lange tocht afgelegd door ruw terrein met 100 mannen en 22 kamelen .

Deze route is nu bekend als de Beale Wagon Road .

En deze western lijkt hierop wel geïnspireerd te zijn .

Buiten de acteurs die geen onbekende zijn in het western genre vind ik ook de vele buitenopnames een pluspunt.

Een minpuntje was voor mij het einde waarin we een kleine veldslag zien met de indianen.

Hierin zien we het soort actie wat mij niet echt aantrekt namelijk dat de indianen op een simpele manier afgeslacht worden zonder dat ze zelf weinig lijken te raken .

Maar goed toen zal het misschien wel spectaculair geweest zijn .

Deze goede routinewestern maakt het net even anders door de aanwezigheid van kamelen en een paar arabieren .

avatar van stinissen

Redelijk onderhoudende western die prima te genieten was, ook leuke combinatie met muilezels paarden en kamelen en apaches.