• 9.370.973 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / West-Duitsland

Geregisseerd door: Christopher Miles

Met onder meer: Roger Moore, Susannah York en Shelley Winters

Plot That Lucky Touch

"Guns, girls and governments... he plays with them all!"

Michael Scott is een machtige wapenhandelaar die op het punt staat een belangrijke deal te sluiten tijdens een NAVO-bijeenkomst. Julia Richardson is een journaliste die wars is van de groezelige wereld van de wapenhandel. Daarbij is ze ook niet erg te spreken over de playboy Scott en stelt ze alles in het werk om de deal te verijdelen. Scott is best gecharmeerd door de pittige dame voor wie principes hoog in het vaandel staan. Hoe hard hij het ook probeert, hij krijgt geen vat op haar. Zullen de twee tegenpolen elkaar toch kunnen vinden op een gulden middenweg van wapenstilstand?

Michael Scott

Julia Richardson

Diana Steedeman

Henry Steedman

General Peruzzi

avatar van Zinema

De filmposter doet vermoeden dat we hier te doen hebben met een satire op 007 o.i.d. maar helaas is dat niet zo. Deze luchtige komedie is vooral niet grappig en bij vlagen zelfs slecht. De sterrencast ten spijt. Matig.

avatar van thunderball

thunderball

Deze na jaren weer eens gezien (dankzij een koopje op Marktplaats).

Tja, de scene's tussen Moore en York zijn nog wel aardig en grappig, maar dan op kluchtniveau, wat feitelijk deze film ook is.

Echter vooral de scene's met Winters en Lee J. Cobb zijn tenenkrommend slecht geschreven en vooral NIET leuk!

Oudbollige title-song weet de algemene indruk nog een stukje naar beneden te halen.

ALLEEN wanneer je -net als ik- een Moore fan bent te pruimen!

De poster is idd erg curieus (maar op kitch niveau erg leuk) en uiteraard ongeloofelijk misleidend!

2,5 ster!

avatar van Dk2008

Dk2008

Saaie film voor een komedie. Kwam erg gedateerd over, misschien dat ik er vroeger anders tegen aankeek, maar vond er nu niet veel aan. 2.0.