• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: JK Youn

Met onder meer: Kim Min-jong, Choi Sung-kook en Jin Jae-young

Gesproken taal: Koreaans

Plot Nangman Jagaek

Als een incompetente groep huurlingen tijdens een opdracht strandt in een tempel, verstoren ze de hemelvaart van een groep nymfen. Om nog te kunnen stijgen naar de hemel, moeten nu de moorden op de nymfen gewreekt worden. Als ze verborgen kennis over de zwaardkunst ontvangen van de nymfen, trekken de huurlingen ten strijde tegen de Chinese moordenaars.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ToNe

ToNe

Hilarische komedie vol zelfspot.

Een film in dezelfde sferen als Samurai Fiction, waar de setting historisch is, maar de handelingen allerminst gedateerd zijn.

Denk je in een actiefilm te zitten, verschijnt opeens een geest in de stijl van de Sadako en andere langharige geesten uit de neo-horrors. Daarna barsten ze uit in vulgair verbaal geweld als bitches onderling totdat ze ons daarna, met een knipoog naar het wuxia-genre, op een knap staaltje wirefu swordplay trakteren.

Waar ik werkelijk krom om heb gelegen is de gevechtscene in een bordeel cq. discotheek [met premoderne rookmachine en lichtshow] waar de hoofdpersoon op het moment supreme opeens Street Fighter bewegingen doet [hadoken, shoryuken]...