• 9.371.784 stemmen

Geregisseerd door: Edward L. Cahn

Met onder meer: Anne Neyland, Steven Terrell en John Ashley

Plot Motorcycle Gang

"WILD AND WICKED"

Een jongeman, die wegens het veroorzaken van een ongeluk in de gevangenis heeft gezeten, probeert los te komen van zijn oude 'vrienden' en een nieuw leven te beginnen. Maar een oude rivaal blijft hem maar pesten en hij belandt na een motorongeluk in het ziekenhuis. En dat is nog maar het begin.

avatar van stephan73

stephan73

Jaren geleden was ik verslaafd aan de films van American International Pictures, vooral de jaren 50 sci-fi, horror en juvenile delinquent films. Ik nam al die film op video op en keek ze steeds opnieuw (zelfs als mensen om mij heen me begonnen uit te lachen). OK, over het algemeen waren de films niet echt goed en de effecten waren lachwekkend, maar toch hadden die films iets wat me aan de buis kluisterde. Mischien waren het wel die acteurs die totaal niet konden acteren of de rubberen monsters.

Een van die films die ik toen zag was Motorcycle Gang van AIP huisregiseur Edward L. Cahn. Een nogal simplistisch verhaaltje over Randy, een lid van een motor hobby-club, die zich voorbereidt voor een race die hem eer en roem kan brengen. Maar een voormalig vriend, Nick, wil er voor zorgen dat dit niet gebeurt door Randy te dwingen om alleen tegen hem te racen, en daardoor het recht te verliezen om in de landelijke race mee te doen. Om dingen iets ingewikkelder te maken komt er ook een stoere meid tussen de twee kemphanen in om de sfeer nog slechter te maken.

Motorcycle Gang is traag en slecht geacteerd, heeft een minimum aan actiescenes en een teveel aan “komische” scenes, maar toch is dit echt een leuke film. Ook al zijn er niet veel actiescenes, de scenes die er zijn zijn vlot geregiseerd en de hippe taal en jazz-muziek zorgen voor zo’n typische jaren 50 coole sfeer. Ik moet zeggen dat de DVD van deze film er echt perfect uitziet voor zo’n oude film, iets wat je van “betere” films niet altijd kan zeggen.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Leuke film vooral het geluid, kon sommige motor merken daaraan herkennen.

Maar inderdaad het verhaal stelt niet veel voor.

avatar van stinissen

Vroege exploitationfilm met ook veel mooie beelden alleen de opnames dat je hun gezicht ziet zijn achterhaalt (bewegende achterbeelden) het verhaal is standaard maar zeker onderhoudend twee jongens vechten om een meisje namelijk de mooie Anne Neyland. Ook de director Edward L. Cahn

heeft tientalle van zulk films gemaakt.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

stephan73 schreef:

Ik heb deze film ook in mijn collectie, maar nog niet gezien. Jij had het over verslaafd zijn aan American International Pictures een tijd geleden en dat anderen daar lacherig overdeden! Nou ik noem dat voorkeur voor een bepaald iets. Ik ben 56 jaar en ik heb een collectie films waaruit ik de rest van mijn leven kan putten. Uiteraard kijk ik ook nieuwe films, maar kijk ook veel oude films van diverse filmgenres uit de filmgeschiedenis. Vanaf de comedy tijdperk van Charlie Chaplin en nu. Voor de rest heb ik en kijk ik veel exploitationfilms van diverse genres. Er waren ook mensen in mijn omgeving die dat ook vreemd vonden dat ik die ouwe pulpmeuk keek. Ik heb hen verteld dat ik al vanaf kindsaf filmliefhebber ben en dit soort films leuk vind om nog eens te zien.Ieder zijn hobby. Ik heb geen andere hobby's dan films en series ( en ja, ik heb ook heel veel oude series van diverse genres uit de jaren 50, 60, 70 en 80. JIj heb net als ik een brede variatie film kijken en daar is niets mis mee.