• 9.370.364 stemmen

The Price of Heaven (1997)

Alternatieve titel: Blessed Assurance

Geregisseerd door: Peter Bogdanovich

Met onder meer: Grant Show, Cicely Tyson en Lori Loughlin

Plot The Price of Heaven

Een jonge oorlogsheld raakt in gewetensnood bij een poging om snel rijk te worden. Zijn dromen blijken bedrog.

Jerry Shand

White Woman in Church

avatar van Metalfist

Metalfist

De chauffeur van Marilyn Monroe

Peter Bogdanovich is een regisseur die me interesseert. Zijn Last Picture Show is een pareltje (al heeft me het wel 2 kijkbeurten gekost eer ik dat doorhad) maar The Thing Called Love was ook een erg degelijke film. Van deze Blessed Assurance had ik wat minder verwachtingen maar bon, misschien kon Bogdanovich bewijzen dat dat onterecht is.

En dat doet hij niet. Pas op, ik zeg niet dat Blessed Assurace een slechte film is maar hij komt nooit boven de middelmaat uit en blinkt enkel uit in de voorspelbaarheid. Zonde eigenlijk want voor de rest is de hand van de regisseur makkelijk herkenbaar. Zeker omdat dit wederom over het wel en wee van een aantal jongeren in een slapend stadje gaat. Het wordt echter nooit zo pakkend als The Last Picture Show en het mist de sfeer uit The Thing Called Love. Wat overblijft is een film die op zich wel vermakelijk is maar die je wanneer de aftiteling loopt alweer vergeten bent. Erg vreemd trouwens dat mijn versie maar zo'n dikke 70 minuten duurt. Het eindigt met de dood van Vesta Lotte Battle en de huwelijksreis van Jerry en Leslie naar de zee. Zou wel klote zijn als de film in 2 delen gesplitst zou zijn, al zou het me verbazen, maar de speelduur hier op MovieMeter en op Imdb scheelt toch wel een serieus pak. Het voelt echter wel als een afgesloten geheel aan maar bon, je weet nooit natuurlijk.

Er waren vroeger meerdere redenen om jaloers te zijn op John Stamos. Een ware vrouwenmagneet (en nu nog altijd trouwens) en in Full House mocht hij zich de man van Lori Loughlin noemen. Blessed Assurance is een tweetal jaar na de laatste aflevering van Full House opgenomen en Loughlin ziet er nog altijd even bekoorlijk uit. Dat kan haar brakke acteren echter niet wegmoffelen en ze valt dan ook pijnlijk uit de toon. Dan doet de onbekende Grant Show het een stuk beter. In het begin nog vrij vervelend met dat accent maar hij groeit duidelijk in zijn rol en is zeker in de scènes met Cicely Tyson, die hier de tandenloze Vesta Lotte Battle speelt, erg goed op dreef. Die laatste mag trouwens ook niet vergeten worden, de film wordt een stuk interessanter wanneer zij in beeld verschijnt.

Minste Bogdanovich tot nu toe die eigenlijk alleen maar van een onvoldoende wordt gered door Show en Tyson. Loughlin is niet op haar plaats (heeft ook maar een enorm beperkte rol) maar het geheel kijkt gelukkig vrij vlot weg. Mocht er nog een langere versie bestaan dan degene die ik heb gezien wil ik ze wel eens zien want misschien dat het geheel daar beter tot zijn recht komt.