• 9.378.471 stemmen

Geregisseerd door: Liliana Cavani

Met onder meer: Mickey Rourke, Helena Bonham Carter en Mario Adorf

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Francesco

Biografische film over het leven van Franciscus van Assisië. Francesco is de luie zoon van een rijke koopman. Als Perugia in een bloedige religieuze oorlog Assisië verslaat, is Francesco getuige van de wrede martelingen die de ketters moeten ondergaan. Na een jaar gevangenschap, waarin hij het Nieuwe Testament leest, ontmoet hij Chiara, die indruk op hem maakt door haar generositeit richting de armen. Hij besluit daarop zijn wereldse bezittingen weg te geven en onder de armen en zieken te gaan leven.

Francesco's Mother

Cardinal Colonna

Bishop Guido

Pope Innocent III

Cardinal Ugolino

Francesco's Father

avatar van farhad

farhad

In de jaren 80 gezien op Tehran filmfestival, vond ik het toen wel aardige film. Vreemd dat er weinig tot niemand dit film gezien heeft.

avatar van Redlop

Redlop

Wat voor een soort films draaien ze op het Teheran filmfestival als ik vragen mag? Ik bedoel...heb je toen daar ook Blue Velvet kunnen zien?

avatar van Aion

Aion

Ik weet eigenlijk niet of het nou zo'n goede film is, maar mij sprak het onderwerp aan. Mickey Rourke speelde de rol ook wel overtuigend.

avatar van deridder

deridder

Ik vond het een prima film. Staat in de lijst van het Vaticaan van beste films ooit gemaakt. En ja, ik snap wel waarom de Rooms Katholieke Kerk er zo over denkt. Maar ergens heeft de film toch ook wat hysterisch. Je blijft een beetje achter met de vraag: "ja, maar waarom zou God dit alles van ons vragen? Hij had ons immers ook gewoon gelukkig kunnen maken"