• 9.370.370 stemmen

Geregisseerd door: Jenne Sipman

Met onder meer: Hilde Van Mieghem

Releasedatum: 16 maart 1989

Plot Laura Ley

Als Laura Ley klaar is met haar werk als kamermeisje, wachten haar thuis twee dingen die haar leven betekenis geven: haar zevenjarige zoontje en haar radiozenders. Als het jongetje slaapt, kleedt ze zich sensueel aan en gaat naar haar geheime kamertje waar haar andere leven als verleidelijke radiopirate zich afspeelt. Laura's zwoele stem heeft al heel wat ongelukken veroorzaakt. Twee mannen zijn in het bijzonder in haar geïnteresseerd. Mike, die voor haar charmes valt en Harry die door haar geobsedeerd wordt en alles ervoor over heeft om haar te laten stoppen.

Trucking Teddybeer

avatar van mdj

mdj

De titel Het vuil, de stad en de dood zou eveneens uitstekend gepast hebben bij deze film, maar ja, die was al vergeven. Die staking van vuilnismannen waar je het fijne niet van te weten krijgt, maar die wel maken dat overal afval en vuilniszakken liggen, geven een aparte sfeer aan het geheel. Geen onaardige film, maar ook niet veel meer dan dat, al is het altijd leuk om Tom Jansen te zien spelen. Jammer dat Renée Fokker maar een piepklein rolletje had, ik had haar wel geschikt gevonden voor de hoofdrol.

avatar van Lakte

Lakte

Van de afgelopen 3 onbekende Nederlandse films die ik heb gezien (Blonde Dolly, Rituelen en Laura Ley) had ik verwacht dat dit de slechtste zou zijn maar dat viel echt heel erg mee!

De film is zeker slecht maar wel echt erg leuk! Tom Jansen is best wel geniaal in deze film! Ook erg leuk om Miguel Stigter eens in een totaal andere rol dan Kareltje in Flodder te zien. Het verhaal is eigenlijk ook best wel geschift, een vrouw die mensen via de radio opgeilt en vervolgens allemaal verkeersongelukken veroorzaakt. De hele film door liggen er ook overal vuilniszakken op straat omdat de vuilnismannen staken wat helemaal niks met het verhaal te maken heeft. Slaat nergens op maar leuk is het wel! Zet een aparte sfeer neer.

Helaas is er zeer moeilijk aan deze film te komen. Heb er een VHS versie van. Het kan eigenlijk best wel een cultfilm genoemd worden! Weet zeker dat er meer liefhebbers voor zijn die dit zeker waarderen. Hoop in de toekomst nog op een fatsoenlijke DVD maar ben er bang voor.