• 9.372.961 stemmen

Met onder meer: Guido de Moor, Eric Schneider en Joseé Ruiter

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 28 augustus 1975

Plot Flanagan

"His love does not kiss without his hatred"

Acht lange jaren heeft Paul Flanagan in de gevangenis gezeten zonder ooit iets te horen van zijn vriendin en zijn halfbroer. Met zijn drieën hadden ze een bank overvallen. Alleen Paul was gesnapt omdat de andere twee gevlucht waren - met het geld. Wraak wordt zijn doel. Hij rekent af met zijn vroegere partners en gaat dan naar het buitenhuis van zijn vader om het laatste deel van zijn plan uit te voeren. Naar de gelijknamige roman van Tim Krabbé.

avatar van hugohei

hugohei

Naar een thriller van Tim Krabbe (van wie zo langzamerhand al erg veel boeken zijn verfilmd). Maar er is vreemd met die roman omgesprongen. Een thriller is het in elk geval niet (meer).

Wel is het toneelachtig, af en toe raar en dwars, en mooi opgenomen in Brussel, onder andere.

En het is een film van Adriaan Ditvoorst. En dus interessant en niet makkelijk vast te pinnen.

avatar van BOND31

BOND31

Beetje toneelmatige film, maar toch wel boeiend genoeg. De locaties in om. Brussel zijn erg mooi, en er wordt soms erg goed geacteerd, het verhaal blijft spannend, maar zoals ik zei is het te vaak een soort toneelregistratie.

avatar van robertus65

robertus65

Deze film, die door moest gaan voor een soort wraakfilm, valt eerder onder de caterogie 'saaie kletsfilms'. Er gebeurt namelijk opvallend weinig.

avatar van Wouter

hugohei schreef:

Naar een thriller van Tim Krabbe (van wie zo langzamerhand al erg veel boeken zijn verfilmd). Maar er is vreemd met die roman omgesprongen..

Hoe vond je het boek?

avatar van Bigjerry

Bigjerry

vreselijke film, verzuipt in de beeldspraak en de 'mooie plaatjes".

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Toch een mooie film. Traag en toneelmatig, maar kon hier wel in meegaan. Mooie rol van Guido de Moor.

avatar van Earth

Earth

Aardige film, erg langzaam. Redelijk goed acteerwerk.

avatar van AngelicV

AngelicV

Traag toneelspel in een film gegoten met typische 70's shots en dito gedrag. Beelden van Brussel zijn mooi. Verder speelt de Moor een persoon die de weg flink kwijt lijkt te zijn en vanuit psychopathie een wraaklijn opstart. Het geheel komt matig uit de verf, de kern: wat gebeurt er als je je hand overspeelt? Anne Wil Blankers en Petra Lasseur acte de presence. De roman draagt de titel: :Het einde van het beest" wat beter aansluit bij de film.

avatar van Lakte

Lakte

De prachtige restauratie is nu te zien via de EYE Webplayer!

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Woensdag 25 juni om 21:00 uur. te zien bij TV ONS

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Brix schreef:

Woensdag 25 juni om 21:00 uur. te zien bij TV ONS

Hoe kun je dat precies ontvangen?

avatar van Brix

Brix