• 9.373.293 stemmen

Geregisseerd door: John Paddy Carstairs

Met onder meer: Norman Wisdom, Lana Morris en Belinda Lee

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Plot Man of the Moment

Norman is de laagste medewerker van het archief van buitenlandse zaken. Maar omdat zijn collega's afwezig zijn, moet hij de honneurs waarnemen. Er moet een delegatie naar Geneve vanwege een onbewoond eiland dat vele landen willen hebben vanwege de strategische ligging. Norman moet als archief-medewerker met de delegatie mee. Door toedoen van Norman kan een lid van de delegatie zijn werk niet meer doen en wordt Norman gevraagd diens plaats in te nemen. Hij zorgt er onbedoeld voor dat de stemming over het eiland wordt uitgesteld en wordt door de koningin van het land waar het eiland bijhoort aangewezen als vertrouweling. Norman is nu plotseling heel belangrijk voor al die landen die het eiland willen hebben.

Dk2008

Het gaat deze film maar erg onevenwichtig en het laatste gedeelte is zwak, en naar mijn gevoel was 85 minuten toch wel erg lang. In het eerste gedeelte zit het boordevol grapjes, en een aantal goeie zoals met die koffie, alleen de film verzuipt bijna door overdaad aan humor maar wordt later rustiger. De romantiek die eraan te pas komt is een vrij sterke troef, waardoor de film nog redelijk lang en tot op zekere hoogte vermakelijk blijft.

Wisdom, hier een behoorlijk naïeveling, zingt drie liedjes, die niet heel goed passen in de film, hij zingt namelijk anders dan dat hij speelt, met uitzondering van de eerste, een jodellied. Verder had het leuker kunnen zijn als de grappen wat meer verspreid waren en het eigenlijke verhaal dat hij lid is van een delegatie, laat staan met dat eiland is niet zo'n geslaagd uitgangspunt. Wordt met die bom dan weer iets leuker. Deels leuke film, deels niet. 4.0/2.0

Dk2008 schreef:

Langdradige film al zorgen de (slapstick) grappen van Norman voor een hoop hilariteit.

Norman is verliefd op een filmster. Hij is kantoorbediende maar gaat mee met zijn baas, die onderdeel uitmaakt van een Engelse delegatie die interesse in een eiland van Maui heeft. Dit is in Parijs waar Norman daadwerkelijk de actrice ontmoet maar deze toont geen interesse. Bovendien is ze onderdeel van een gangsterbende die ook naar Maui wil. Door toedoen van Norman raakt één van de leden gewond en neemt Norman diens plaats in maar stemt tegen het bezit van het eiland. In het vliegtuig ontmoet hij ook nog een vakantieganger, Lana Morris, van Trouble in store, die zijn vriendin wordt. Aan het eind verdwijnt het eiland door een vulkaan.

Zodra Norman zeer belangrijk wordt zakt de film erg in met nog weinig grappen. Jammer dit. 4.0/3.0

Dk2008

Best grappig deze film, eigenlijk beter dan ik dacht van de vorige keer.

The titelsong wordt gezongen door The Beverley Sisters, Norman zelf zingt ook drie liedjes. Hij komt hier serieuzer over dan in andere films. Het laatste gedeelte is wat te lang, maar vaak toch leuk met onderbreken van al die tv opnamen. Verder met de lift en de bom zijn ook leuke gedeelten. Het komt wat over als een politieke satire, waarin een onnozele en onhandige man opeens heel belangrijk wordt.

(Charles Hawtrey van Carry on in een klein, eveneens serieus rolletje)

Dk2008 schreef:

Dit is in Parijs waar Norman daadwerkelijk de actrice ontmoet