• 9.377.519 stemmen

Geregisseerd door: Wolfgang Schleif

Met onder meer: Freddy Quinn en Ingeborg Schöner

Gesproken taal: Duits

Plot Weit Ist der Weg

De jonge zeeman Freddy woont in een Braziliaanse kuststad en geniet met volle teugen van het leven. Als hij het weesmeisje Janni onder zijn hoede neemt maakt hij via haar kennis met de aantrekkelijke dokter Anita.

avatar van Brix

Brix

• 19682 berichten

Hoewel dit zeker geen slechte bijdrage is aan het genre Duitstalige muziekfilms en de reeks met Oostenrijkse "Goldjunge" Freddy Quinn in het bijzonder, haalt de film toch niet het niveau van beide vorige Freddy films: "Die Gitarre und das Meer" en "Unter Fremden Sternen".

Freddy zong weer een aantal sterke songs naar de top van de toenmalige hitparade, te weten de titelsong van de film en het prachtige "La Guitarra Brasiliana" en er is ruim voldoende Braziliaanse couleur locale aanwezig.

Toch ontbreekt er iets, naar mijn gevoel.

In beide vorige films was het de kleine Christian Machalet die aan de zijde van de man met de gouden stem stond, en de show wist te stelen.

In "Weit ist der Weg" heeft men ervoor gekozen het vervolg-element los te laten en voerde men een klein meisje op, om het publiek te vertederen.

Dat lukt ten dele ook wel.

De van afkomst Indiase Nayantara (Nanni) speelt haar rol goed, maar kan niet tippen aan de humoristische invulling die Machalet aan zijn rol wist te geven.

Die laatste was een waar natuurtalent en wist het publiek moeiteloos om zijn vinger te winden.

Een andere fout die men m.i. gemaakt heeft is de verbintenis Quinn-Ingeborg Schöner, of beter gezegd de personages die zij in de film spelen.

Er werd van Freddy verwacht dat hij eenzaam en alleen zou blijven, dat was zijn imago.

Je gunde de sympathieke zanger wel een happy end, maar hoopte tegelijkertijd dat hij met een weemoedig lied de einder en de aftiteling tegemoet zou gaan.

Verder deed Quinn weer wat er van hem verwacht werd, (uitstekend) zingen, in diverse talen.

Misschien had men hem nog wat meer actiescènes moeten laten spelen, want daar was hij altijd sterk in.

In deze film kreeg hij maar weinig kans zijn imposante spieren te laten rollen.

Vrouwelijk schoon is er uiteraard ook aanwezig.

De eerder genoemde Ingeborg Schöner doet bepaald geen afbreuk aan haar achternaam, en de Finse Ann Savo (in de jaren '50 en '60 een veelgeziene actrice in Duitse films) mocht zeker ook gezien worden.

Heel vreemd vind ik het dat Freddy's (film)vriend (de zwarte acteur Miro) geen vermelding kreeg op IMDb.

Zijn rol is niet bepaald klein.

Misschien nog pijnlijker is de vermelding van zijn naam aan het begin van de film : "Und der Neger Miro" !

Dat zou tegenwoordig wel wat protest oproepen denk ik.

Ik heb mij bepaald niet zitten vervelen tijdens het kijken naar de film (de hoeveelste keer is dit ook alweer? )