• 9.371.614 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: James L. Conway

Met onder meer: Fred McCarren, Rebecca Balding en Anne-Marie Martin

Plot The Boogens

"Some Things Shouldn't Be Disturbed..."

In een klein dorpje in de buurt van Denver beginnen twee jonge mannen met het onderzoeken van een oude mijn, die pasgeleden weer geopend is. Als één van hen op mysterieuze wijze verdwijnt, beginnen zijn vrienden een zoektocht naar hem. De zoektocht heeft echter angstaanjagende gevolgen. Ze weten niet dat er een kwaadaardig monster vrijgekomen is. Al snel begint het monster met het afslachten van de dorpsbewoners...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Trish Michaels

Deputy Blanchard

Martha Chapman

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Een totaal vergeten horrorfilmpje, maar eens je deze gezien hebt kan je dat best begrijpen. De hele film lang is er niets te zien, het is wachten tot de 72e minuut voor er iets verschijnt op het beeld, maar dan is het kalf allang verdronken. Het enige positieve is dat de acteurs meer dan degelijk waren, maar daar ben je vet mee als je geen horror te zien krijgt.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

De maatschappij Syndicated Mines heeft besloten van een verlaten zilvermijn na vele jaren weer te openen. Destijds was die ingestort na een ramp op Zwarte Vrijdag. De vertegenwoordigers van het bedrijf huren twee personen om een gat in de grond te maken via een ontploffing. Hierdoor ontdekt het tweetal een ondergronds meer. Wat ze niet weten is dat er daar iets leeft dat nu is vrijgekomen en zeer vraatzuchtig is. Een aantal personen hebben een hut gehuurd in de omgeving van de mijn. Eén van hen is journalist en al vlug worden ze allemaal nieuwsgierig naar wat er in het verleden juist gebeurd is. En hun nieuwsgierigheid wordt nog meer aangewakkerd als ze er achter komen dat er destijds afgerukte beenderen van ten minste 30 mijnwerkers ontdekt zijn en dat de enige overlevende mogelijk de instorting van de mijn zou veroorzaakt hebben.

De kineast probeert via de griezelige locatie van de verlaten mijn een sfeerschepping op te bouwen, maar zijn film komt wel traag op gang. Het is lang wachten vooraleer wat de gruwel juist veroorzaakt in beeld komt. De cast doet het wel behoorlijk. “The Boogens” bleek bij een eerste visie voor mij een eerder middelmatige prent, maar toch onderhoudend genoeg om te blijven boeien.

Olive Films heeft “The Boogens” in juli uitgebracht op Blu-ray én DVD in de States (zelfs met een extra geluidstrack waar de kineast commentaar geeft). De print van Paramount is widescreen en redelijk verzorgd (hier en daar kleine witte krasjes of vlekjes, maar wel mooie kleuren). Het geluid is slechts 1.0 mono. Er zijn helaas geen ondertitels.

avatar van mikey

mikey

Redelijke film over een aantal personen die verdwijnen in een huisje. Redelijk in de zin dat het filmwerk okay is. De pov's behoorlijk. Het jammere is dat de eerste helft aandoet als een eindeloze intro. De mysterie rond de verdwenen personages erg mager is en het ding lelijk is gemaakt. Vandaar dat ook lang wordt gewacht het te tonen aan het publiek. Lijkt me.

Jammer

avatar van Zinema

King's conclusie.

Vermakelijke eighties-flick met een hoogstwaarschijnlijk laag budget, maar door de daardoor ontstane suggestiefactor en lang uitgestelde 'onthulling' des te spannender. En vooral ook sfeervol. Stephen King, die deze griezelfilm in een interview bewierookt zou hebben, had gelijk. The Boogens is leuk.

Goed.

avatar van Vascago

Vascago

Super van genoten. Spannend en sfeervol. Acteerwerk is van ondergeschikt belang, maar niet eens zo heel slecht. Fijne sound ook.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Vermakelijke, sfeervolle horror.

De film kan dan wel low-budget zijn, maar straalt dit niet bepaald uit. De onthulling van het monster (die veel te laat is) is wel een aardige tegenvaller.

Maar dat is dan ook gelijk de enige tegenvaller.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Nog een best redelijke '80s horror hoor. De eerste helft weet nog wel redelijk te boeien. Vooral de locatie keuzes zijn sterk, want zowel de oude mijn als het huisje van de hoofdpersonen en de lokale bar zijn best sfeervolle locaties.

De intro duurt echter wel behoorlijk lang. Nu zijn met name de twee mannelijke hoofdpersonen nog wel vermakelijke personages, waardoor je als kijker je niet verveeld. Toch heb ik het idee dat men de spanning wat hoger had kunnen houden door wat meer POV shots en een wat suspensevollere soundtrack.

Wat een film als deze ook wat geholpen had was een wat hogere bodycount, maar ik kan mezelf voorstellen dat men dit niet kon met het beschikbare budget.

'The Boogens' zelf zijn een magere verschijning, vooral nadat je als kijker best lang hebt moeten wachten op de onthulling.

Omdat ik nou eenmaal een zwak heb voor jaren '80 kaas heb ik me hier toch nog wel aardig mee vermaakt.

avatar van Actarus

Actarus

Kon mij niet boeien, veel te flauw en te traag...

Wat mij het meeste kon bekoren, was de acteerprestatie van 'Tiger' (de hond)

avatar van Insignificance

Insignificance

Sympathiek monster filmpje dat het wat dat aangaat lange tijd moet hebben van een camera die in een kelder rondspookt. Blijkbaar komt er iets uit de mijnen en het vreet er op los. Je ziet pas tegen het einde wat er achter de lullige brul en de tentakels schuil gaat en misschien is dat maar beter ook. Sympathiek vanwege het hondje, dat opvallend veel te doen krijgt, en de cast. Best een fideel stel, aardig small town sfeertje met wat sneeuw en in de mijnen wordt het leuker wanneer ze water vinden. Nergens groots, er is niet iets dat blijft hangen en weinig sappige horror, maar alles bij elkaar een aangenaam, typische tachtiger jaren creature feature.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Eerder mysterieus dan griezelig of goor. Het is ook een lange en trage opbouw. Dit hoeft geen nadeel te zijn, het is altijd leuk om wat meer achtergrond te krijgen bij de personages en de legende. Uiteindelijk blijft dit allemaal vrij beperkt en barst de film nooit echt los. De scènes met het hondje zijn leuk en ook de POV shots wanneer de boogens aanvallen mogen er zijn. Ook die eerste scène in de grot met de ontdekking van het water en beenderen is lekker sfeervol. De onthulling van de monsters zelf is nogal een tegenvaller. Vermakelijk voor een keertje maar er zit te weinig vaart in om echt te blijven boeien of heugen.

avatar van ChrisM

ChrisM

Slow burn maar goed acteer/camera werk en de sfeer maakt een hoop goed.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

brucecampbell schreef:

Weinig aan toe te voegen. Er gebeurt werkelijk geen fluit tot de laatste tien minuten.

avatar van robertinho

robertinho

Gister keek ik C.H.U.D. (1984) en kwamen de monsters van onder de grond in New York. Vandaag kwamen ze uit een verlaten mijn nabij Denver. Sfeervolle winterse shots, een plot dat zich zou moeten lenen voor het nodige mysterie, maar dat lukt nooit echt. Daarnaast bevat deze film veel te weinig boogens. Dat is jammer. Wat rest is dat je zit te kijken naar twee saaie mijnwerkers, twee hitsige doch oninteressante stellen, en een oud gek rondscharrelend mannetje. Oja en een klein keffertje.

avatar van clubsport

clubsport

De film heeft wel heel veel tijd nodig om een beetje op gang te komen , maar als dat eenmaal is gebeurt maakt dat verder niet meer zoveel uit , toch is de film wel enigsins onderhoudend , de spanning word redelijk opgebouwd maar er gebeurt lange tijd verder niet zoveel , het acteerwerk is prima en de locatie en het winterse landschap van Utah zorgen voor de sfeer .

Het is een leuke wegkijker maar niet meer dan dat .