• 9.371.528 stemmen

The Body Shop (1972)

Horror | 75 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Doctor Gore / Dr. Gore / Shrieks In The Night

Geregisseerd door: J.G. Patterson Jr.

Met onder meer: J.G. Patterson Jr., Jenny Driggers en Roy Mehaffey

Plot The Body Shop

"The Doctor Is Out... Of His Mind!"

De eminente plastisch chirurg en gestoorde wetenschapper Don Brandon verliest hij zijn vrouw Anitra, pin-up model en sociale vlinder, bij een tragisch ongeluk. Hij en zijn trouwe gebochelde en kwijlende assistent Greg zijn druk bezig met experimenteren met reanimatie-experimenten. Eenmaal gereed begint de goede dokter één voor één jonge vrouwen naar zijn lab te lokken om zo ledematen bij elkaar te krijgen voor een nieuwe en verbeterde Anitra.

avatar van ichi

ichi

Voor zijn tijd behoorlijk gore en redelijk realistische fx, maar het blijft een raar filmpje. De regisseur speelt ook de hoofdrol, er is een dwerg als zijn hulpje en irritante orgelmuziek. Niet al te best, maar wel leuk en vrij uniek.

avatar van moviemike

moviemike

Amateuristische, ziekelijke rommel waar je best niet te veel bij nadenkt.

Soms heb je zelfs het gevoel dat Patterson - terwijl hij naast zijn gebochelde vriend staat met twee lichaamsdelen in de handen - regierichtlijnen staat te geven terwijl hij acteert.

Je hoeft niet te vragen wat voor een smakeloze troep dit is.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Geschift horrorfilmpje dat in 1973 ongetwijfeld aardig schokkend geweest zal zijn.

De film kent een lugubere sfeer (mede dankzij het creepy muziekje dat je de hele film door hoort) en heeft horrorliefhebbers voldoende te bieden.

Duidelijk is ook dat de film low-budget is en gemaakt is om te "shockeren". Het verhaal lijkt op dat van Frankenhooker, maar door de nadruk op de vele horrorscenes verdwijnt het verhaal een beetje naar de achtergrond.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Als ze al vergeten zijn het klapbord voor een scene in de montage eruit te snijden weet je al dat we hier te maken hebben met goed bedoelende amateurs. Jawel onze dokter wordt ook gespeeld door de regisseur zelf.

Paar aardige gore-scenes, maar we krijgen ook een een dikke 4 minuten-optreden van een country-zanger, 5 minuten Peek & Cloppenburg-romantiek en een operatie van 10 minuten met aluminiumfolie en plakband.

De film is nog net te doen dankzij het onmogelijke verhaalverloop, de verregaande vrouwonvriendelijkheid, de opvallende fouten en de bizarre muziek op de soundtrack.

avatar van Noodless

Noodless

Regisseur J.G. Patterson Jr. heeft zichzelf de hoofdrol toegespeeld in dit soort klassiek verhaaltje van Frankenstein. Zeer amateuristisch weergegeven waarbij de regisseur zich heeft geamuseerd bij het uitkiezen van de vrouwelijke cast waar hij af te toe zich goed doet tijdens de film. Nu niet teveel verwachten op dat gebied, maar de meid op strand en die secretaresse ( Candy Furr ) zagen er toch niet mis uit. Van die laatste kon je warempel zelf haar borsten zien. Maar zijn uiteindelijke creatie is wel de mooiste met een opvallende voorgevel, die je helaas niet naakt te zien krijgt. De intro begint met een begrafenis met een irritant achtergrondgeluid van orgelmuziek. Even later steelt hij samen met zijn hulpje, de dwerg, het lijk om in zijn laboratorium af te dekken met aluminiumfolie. Een saaie bedoening die een tijdje duurt.
Daarna komt er opeens en kist waarin een bebloed lijk in zit en komt er wat gore aan te pas. Het derde slachtoffer is de leuke meid op het strand, maar de kill onder water is soft en de aanwezige orgelmuziek irriterend. Daarna weer wat gore onder de vorm van een zaag in een been, wat bloed en de nodige body parts. Dan krijgen we een paar minuten countrymuziek.....vreselijk. Dan is het weer tijd voor het vierde slachtoffer die onder hypnose gebracht wordt tijdens alweer die irriterende orgelmuziek. De hypnose vond ik wel goed gevonden om op een gemakkelijke weg zijn slag te slaan.
Weer wat gore on de vorm van insnijdingen. Het 5de slachtoffer, de secretaresse, wordt ook weer onder hypnose gebracht, maar de stap naar het laboratorium wordt veel te snel gezet. Wat experimenten volgen en dan komt uiteindelijk zijn creatie. Je krijgt dan minutenlang een kijk op de opleiding waarbij de vrouwelijke creatie info krijgt over mens zijn en allerlei dingen over de wereld , constant in een zetel uitgelegd Boring ! Dan komt er een ruzie tussen de dwerg en de dokter waarbij de dwerg het onderspit moet ondergaan. Naar het einde toe is het helemaal belachelijk wanneer de dokter vertrekt en zijn creatie in contact komt met een vrachtwagenchauffeur. En opeens zit de dokter in de gevangenis en zien we ook een klapbord opeens...hilariteit alom 3/10