• 9.369.469 stemmen

Le Deportate della Sezione Speciale SS (1976)

Drama / Thriller | 98 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titels: Deported Women of the SS Special Section / Special SS Women / Meisjes voor de SS / SS Special Section Women

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Rino Di Silvestro

Met onder meer: John Steiner, Lina Polito en Erna Schürer

Gesproken taal: Duits en Italiaans

Plot Le Deportate della Sezione Speciale SS

In een nazi vrouwenkamp worden de vrouwen slecht behandeld. Wanneer de commandant verliefd wordt op een gevangene probeert hij haar voor zich te winnen door haar te vernederen en alleen op te sluiten. Uiteindelijk zal ze wraak nemen.

Naziploitation film die erg serieus begint en de eerste 30 minuten meer lijkt op een soort non- budget doorsnee KZ drama.Gelukkig kan daarna de lol beginnen en focust het verhaal zich op een ,weinig verrassend,perverse SM relatie tussen Steiner en Polito,die mekaar al kenden voor de oorlog.Natuurlijk ontbreekt het niet aan jaloerse lesbo-kapo's op de achtergrond.Iets origineler is dat Steiner af en toe stoom afblaast door sodomie te bedrijven met zijn mannelijke ondergeschikte,dit soort romantiek ken ik verder niet uit de naziploitation-canon.

Helaas focust de film te weinig op folterwerk en medische experimenten,waardoor het allemaal wat slaapverwekkend dreigt te worden.

Op het eind schieten we echter wakker dankzij een geniale variatie op het vagina dentata motief ,die me een gigantische lachbui bezorgde.

Grootste troef vd film is de over the top totaalmalloot/badguy Steiner,die voor de comic relief zorgt.Het is overduidelijk dat Tarantino deze figuur heeft gebruikt als prototype voor de figuur van Waltz/Land in inglourious basterds,al weet ik niet of hij dit ook heeft toegegeven.De overeenkomsten zijn nu en dan frappant.

De cinematografie van deze non-budget productie is uiteraard bedroevend,blijkbaar was er niet eens voldoende geld voor fatsoenlijke belichting.Al moet worden toegegeven dat er geen fatsoenlijke release is,en die zal er wel nooit komen ook.

Wel een goede soundtrack van Cipriani.

avatar van John Milton

John Milton

Ilsa heb ik nog lol aan beleefd, maar hier niet aan. de dvd leek op wel met een camera opgenomen van crt televisie die een brakke vhs afspeelde. Echter denk ik niet dat een mooie remaster deze film gaat redden, dit staat onderaan de trash ladder.

avatar van Theunissen

De beeldkwaliteit van deze film was inderdaad erg slecht. Qua verhaal viel het wel allemaal mee en had de film overeenkomsten met de eerste "Ilsa" film die ik persoonlijk beter vond. Het verhaal weet een beetje te boeien maar waar het in dit soort films natuurlijk om draait is het aanwezige bloot, welke rijkelijke aanwezig was, en de martelingen / vernederingen van de vrouwen in de gevangenis. Het einde (het scheermes in vagina) vond ik trouwens best aardig gevonden. De cast was overigens niet echt bijzonder (geen echte fraaie vrouwen) en de sadistische kampbewakers stellen enigszins teleur. De enige die me nog een beetje kon bekoren was de geflipte met homo-trekjes kampcommandant Herr Erner (gespeeld door John Steiner).

De film is leuk om eens gezien te hebben maar ik moet eerlijk bekennen dat ik deze film zonder de voorruitspoelknop nooit helemaal zou hebben kunnen uitkijken.

avatar van John Milton

John Milton

Theunissen schreef:

Die knop was ook mijn vriend tijdens deze film. Ik doe dat zelden, maar hierbij kon ik het niet laten....

avatar van Fransman

Fransman

Italiaanse nazi-exploitation van de slechtste soort. Speelt zich af in een vrouwenkamp waar alle kampbewakers geboetseerd zijn naar Ilse Koch en natuurlijk lesbisch zijn. Maar met nauwelijks een verhaal stelt de seks niet veel voor en is nog gecensureerd ook. Wat verder opvalt is dat de oversekste kampcommandant (en alle andere Duitsers) rare en niet passende uniformen dragen. Dat moet niemand wat kunnen schelen moet Silvestro gedacht hebben. Opvallend genoeg is de soundtrack dan weer heel aardig.