• 9.375.568 stemmen

Geregisseerd door: David Lowell Rich

Met onder meer: Michael Sarrazin, Eleanor Parker en Gayle Hunnicutt

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Eye of the Cat

"Terror that tears the screams right out of your throat!"

Wylie en zijn vriendin proberen zijn rijke en excentrieke tante te beroven, die in een huis vol met katten woont. Het enige probleem is dat Wylie als de dood voor katten is.

avatar van otherfool

otherfool

Bijzonder thema, maar geen geweldige film. Ik kan me nog een scene herinneren met een hellend vlak, dat was wel spannend. 2 sterretjes.

avatar van ibendb

ibendb

Wat een troep! Katten zijn helemaal geen moordlustige beesten uit de hel. Een walgelijke film met als enige doel om katten in een slecht daglicht te plaatsen. Wansmakelijk, goedkoop en misleidend!

- Aldus mijn katten Ludo en Frieda die meekeken, getriggerd door de vele kattengeluiden die van het scherm afspatten.

Eye of the Cat is een welbekend verhaal waarin een koppel hun zieke tante probeert te vermoorden voor haar geld. De oude tante is enorm begaan met haar honderd katten in huis. Haar neef wil haar geld maar zal eerst zijn kattenfobie moeten overwinnen. Zeer origineel is het niet. De charme zit hem in de uitvoering. De toevoeging van de katten geeft het een ietwat paranormale toets die welkom was.

De overacting en enkele van de pot gerukte scènes dragen bij aan de campy sfeer die er hangt. Het is niet altijd alleen maar fun want er zit ook een goede dosis spanning in. Een zeer bekende scène betreffende een rolstoel en een helling staat nog steeds als een huis. Ook het hele noir-achtige moordplotje verveelt niet gemakkelijk.