• 9.372.704 stemmen

Geregisseerd door: Marc Levin

Met onder meer: Karen Goberman en Bonz Malone

Gesproken taal: Duits

Plot Brooklyn Babylon

Haat en geweld zijn aan de orde van de dag in de wijk Crown Heights in Brooklyn. De Jamaicanen en de Joodse inwoners maken elkaar in toenemende mate het leven zuur. De aanrijding tussen de auto's van de zwarte Scratch en de agressieve Joodse burgerwacht Judah is de vonk die de vlam letterlijk in de pan laat slaan. Terwijl Scratch en Judah elkaar de oorlog verklaren maakt de Jamaicaanse hiphopper Sol kennis met het Joodse meisje Sar, de vriendin van Judah! De strijd tussen het Joodse en Jamaicaanse kamp verscherpt zich van dag tot dag en de veroordeelde vriendschap tussen Sara en Sol wordt danig op proef gesteld. Een gewelddadige climax is dan ook onvermijdelijk.

avatar van stinissen

De film kon mijn geen enkel moment boeien en dan ook nog die vreselijke muziek...nee geen film voor mijn.

avatar van Phooze

Phooze

Slechtste Romeo & Julia opvoering ooit. Slecht geacteerd, ongeloofwaardig in beeld gebracht en een lelijke vormgeving. Kon me niet boeien. 1,5 ster.

avatar van KillaJah

KillaJah

Zo slecht was hij toch niet. Het acteren was misschien niet supergoed maar echt slecht vond ik het ook niet. Voor de muziek niks dan lof langst mijn kant. Goede muziek van de roots en vond de ragga van in de club ook erg goed. Al bij al 3.5*

avatar van funkdoc

funkdoc

Ik vond deze film niet zo slecht. Het acteren kon inderdaad wel beter, maar Black Thoughts' prestatie viel beter te smaken dan die van andere rappers in blockbusters. Het feit dat deze film subtiel, low-budget en realistisch gemaakt is, maakt de acteerprestaties minder pijnlijk dan dat 50 cent in een blockbuster zijn mannetje probeert te staan.

Het verhaal zelf was voorspelbaar, maar desondanks leuk gebracht. Dat joodse meisje was goed gecast en de muziek van The Roots is om van te smullen. Ik begrijp niet dat iemand het vreselijke muziek kan noemen. Muzikaal kan je er mss niet van houden, maar tekstueel kan je niet anders dan respect hebben voor het werk van Tariq Trotter.