• 9.370.279 stemmen

Geregisseerd door: Paul Ruven

Met onder meer: Jeroen Krabbé, Roy Ward en Willeke van Ammelrooy

Releasedatum: 21 september 1991

Plot Sahara Sandwich

Ryder is een psychiater die de problemen van zijn cliënten feilloos weet te analyseren, maar in het oplossen van zijn eigen 'geestesnood' hopeloos alleen staat. Op een dag komt Sleuth, een rechercheur, de praktijk van Ryder binnenvallen met de mededeling dat Ryder wordt verdacht van de moord op drie vrouwen. Ryder is zich van geen kwaad bewust. Wel heeft hij een mysterieuze brief ontvangen waarin een moord is aangekondigd en ook Lizzy, zijn secretaresse, is spoorloos verdwenen. De ontboezeming van een nieuwe patiënt zet Ryder aan het denken. Tussen Ryder en Sleuth ontstaat een verbaal kat-en-muisspel dat echter meer vragen oproept dan beantwoordt. Als de moorden gepleegd zijn, wat is dan het motief? En als er geen motief is, kan er dan wel een verdachte zijn? Of is eigenlijk alles in scène gezet? Misschien wel door Sleuth of Ryder zelf?

Wat een vage artistiekerige film. Niet mijn ding. 1,5*

avatar van mdj

mdj

Inderdaad een vrij onduidelijke film, maar dat trok mij er juist wel in aan. Niet rech toe, recht aan, stemt wel tot nadenken en moet zeker nog een keer bekeken worden om er meer uit wijs te worden. Wel grappig die verwijzingen naar Freud en het soort patiënten dat deze psychiater heeft. Ik vond de film heel intrigerend en origineel. Er mochten wel wat meer absurdistische Nederlandse films geproduceerd worden. Ivanhood van Ruven is iets duidelijker, maar ook tamelijk gek en grappig.

avatar van De Mees

De Mees

Ben benieuwd, ik heb deze film besteld.

Het vervelende van deze release is dat er nog een andere korte film van Ruven op staat "De tranen van Maria Machita" die al een release heeft, dus je koopt alleen "Sahara sandwich".

De tranen van Maria Machita staat niet op MM, is 42 min. te kort.

avatar van robertus65

robertus65

Niks aan, een oersaaie film met veel monotone voice over.