• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Juan Piquer Simón

Met onder meer: Antonio Cantafora, José Luis Ayestarán en Cameron Mitchell

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Supersonic Man

Vanuit een ondergronds laboratorium werkt Dr. Gulik aan een waanzinnig plan om de aarde aan zijn macht te onderwerpen. Supersonic Man wordt vanuit een ander sterrenstelsel naar de aarde gestuurd om dit gevaarlijk experiment, waarbij een uiterst radioactief, gestolen metaal gebruikt wordt te onderzoeken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Prachtige Mexicaanse Superman-kloon, met als absolute hoogtepunten de scènes waarin Supersonic Man een (overduidelijk kartonnen) pletwals optilt en de obligate autostunt waarin een kevertje van een helling rijdt en spontaan ontploft. _o_

Hilariteit van de bovenste plank, en natuurlijk 1 ster.

avatar van stephan73

stephan73

hhmmm.. film nooit gezien, maar ik ben wel in het bezit van de single.. Een heerlijke disco-dreun.. "Supersonic Man/I wanna be"

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Dankzij Jan Verheyen's excellente Filmnight Special heb ik deze kunnen zien. Werkelijk een erg slechte film en daardoor soms erg onderhoudend, maar een ganse opgave om de film tot op het einde uit te kijken.

avatar van DonLeone

DonLeone

hilarische film, maar zo slecht dat hij goed genoeg is om zeker een keer te zien.

avatar van bladonis

bladonis

It's a bird...

it's a plane...

it's...who?!!

Hij is niet alleen Super, hij is SuperSONISCH Man! Overdag is hij de charmante reporter Paul. Maar 's avonds ontpopt hij zich tot een Intergalactische Strijder voor Het Goed van de Mensheid! Deze superheld bezit machtige krachten zoals vliegen, superkracht, vuurgooien, gaze of desintegration én het veranderen van vuurwapens in bananen!!! WOW. Ik zal zelfs meer zeggen, OH WOW!!!

Ik ben een kaasliefhebber, want Hollander. Maar dit is zelfs bíjna te cheesy voor mij! Hoe de reporter met zijn '70s pornosnorretje zijn blikken polshorloge naar zijn mond brengt, en met de onsterfeloze woorden "May the Great Force of the Galaxy be with me" op miraculeuze wijze verandert in Supersonic - WOW! Een kruising tussen He-Man en Knightrider!
Qua actie houdt dit het midden tussen '60s Batman en '70s Superman. De vliegscenes zijn wat cheesy gedaan, maar het werkt wel. De gevechten gaan nog nét niet gepaard met grote kleurige en tekstballonnen!

Ik heb me supersonisch vermaakt met dit cheesefest. Draai dit superheldenepos als avondvullend programma met Superargo, Santo & Blue Demon contra Dracula y el Hombre Lobo en Trey Parker's Orgazmo, en je hebt een topavond!!

Voor de enige superheld met pornosnor 3,5 Intergalactische Supersonische Sterren!

avatar van zombie

zombie

stephan73 schreef:

...Een heerlijke disco-dreun.. "Supersonic Man/I wanna be"

Een catchy nummer inderdaad, helaas wordt deze wel heel erg vaak ingezet.

In het begin is het allemaal nog wel verfrissend, maar na verloop van tijd was ik al die Bassie & Adriaan boeven wel een beetje zat. En wat ik niet begreep is dat Supersonic man in het dagelijks leven een snor heeft, maar zodra hij verandert in zijn bovennatuurlijke alter ego is hij ineens snor-loos

avatar van jordandejong

jordandejong

Mag ik A.U.B deze 85 minuten van mijn leven terug want Supersonic Man was me even een supersonische misser..........

Van enige vorm van een plot heb ik weinig kunnen opvangen. Iets over een kwade vent (Cameron Mitchell), die een legertje heeft van robots en kerels met futuristische laser wapens, die om een of andere reden achter een vrouw aan zit die weer beschermd wordt door Supersonic Man. Dat is wat ik qua verhaal oppikte.

Wie opzoek is naar een vermakelijk slechte film, zoals ik, is hier naar mijn mening toch echt aan het verkeerde adres. Toegegeven de vliegscene's van Supersonic Man zijn ultiem gaaf maar zijn, zeker in het eerste uur, te schaars. In plaats daarvan krijgen we Cameron Mitchell, die zich gedurende de film steeds meer lijkt af te vragen wat hij hier in vredesnaam doet, die veelal vanuit zijn luie stoel mee geniet hoe zijn legertje de ene na de andere figurant afknalt. Supersonic Man is in het eerste uur dus akelig veel afwezig en dan slaat de verveling al snel toe.

Na 60 minuten krijgen we dan eindelijk veel screentime voor Supersonic en toen kreeg ik pas voorgeschoteld waar ik de hele film op hoopte. Het is toch veel cooler om Supersonic Man, die zelf op een mix lijkt tussen een Mexicaanse worstelaar en een mannelijke stripper, kogels te zien weg slaan en bulldozers te zien optillen dan allerlei scene's met vervelende dialogen te moeten aankijken....

Supersonic Man is niet geworden waar ik op hoopte, daar was het simpelweg te saai voor. De laatste 20/15 minuten redden een groot gedeelte van de film. Anders was het toch wel 1*/1,5* geworden. Geniale scene's zoals waar Supersonic Man snel even naar een restaurant vliegt om champagne voor zijn date te halen zijn jammer genoeg een zeldzaamheid in deze film. Overigens wel een toffe, cheesy soundtrack die voortdurend wordt ingezet wanneer Supersonic Man weer eens door de lucht vliegt.

Mocht je toch besluiten deze film te kijken --------> ''May the great force of the galaxy be with you''
Ik denk namelijk dat enkel iemand als Supersonic Man himself over genoeg krachten bezit om door deze film te bijten.

Herziening zal er overigens waarschijnlijk wel ooit van komen, wanneer ik wat meer in de ''mood'' ben voor een slechte film.

avatar van Petina

Petina

Nee, dit was helemaal niks en vooral met die ingesproken teksten.