• 9.370.379 stemmen

Ba Wang Nu Fu Xing (1986)

Actie / Avontuur | 90 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Operation Pink Squad / Ba Wong Nui Fuk Sing / 霸王女福星

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Jeffrey Lau

Met onder meer: Ann Bridgewater en Elsie Chan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Ba Wang Nu Fu Xing

Vier sterke, ruige vrouwen doen goed werk bij de politie, tot grote onvrede van hun mannelijke superieuren. In de hoop dat ze het verknallen krijgt de Pink Squad de opdracht om een blinde musicus en een dodelijke vrouw te schaduwen.

avatar van Legan

Legan

Jeffrey Lau's Operation Pink Squad is eigenlijk een typische HK film met de standaard mix van komedie, actie, drama en misdaad. Vaak is de mix onevenwichtig, maar hier werkt het allemaal vrij aardig met elkaar.

Hoewel het in eerste instantie wat bedenkelijk begint, komt daar al snel verandering in door de leuke (melig maar gelukkig nooit te) humor en actie. In een vlot tempo krijg je, zonder dat er pauze wordt genomen, de ene na de andere amusante ontwikkeling voorgeschoteld. Een erg leuk stuk is op 1/3 als tijdens een undercoveroperatie als er eentje vast komt te zitten in de huis van een blinde muzikant. Toch wel een hilarisch stukje.

De cast is goed bezig en zet leuke, niet al te serieuze personages neer. En voor de verandering doen de westerlingen het met hun kleine rolletjes ook oké. Natuurlijk krijg je ook de onvermijdelijke romantiek en drama voorgeschoteld, maar zelfs dat werkt.

Al met al een leuke, onderhoudende film.

Ugh.

Had al niet zoveel verwacht van deze oude Lau, toch meer fan van z'n recentere werk. Maar deze film is wel echt droevig. Had ik in ieder geval gedacht wel eindelijk z'n allereerste film gezien te hebben, is er blijkbaar ondertussen alweer een nog oudere toegevoegd. Zo blijven we wel bezig natuurlijk.

Goedkoop, snel in elkaar gebokst HK werk. Het acteerwerk werkt niet echt, de humor zit er constant naast en verder weet het verhaaltje nergens interessant te worden. Visueel hoef je sowieso al niks van dit soort films te verwachten, jammer genoeg blijft er dan maar erg weinig over.

Een zeldzame grinnik houdt de film af van de laagste score, maar die oude Lau's hoeven niet zo voor mij. Laat hem maar lekker weirde parodietjes in elkaar boksen.