Ik heb wel slechtere films gezien dan dit.
jaberico schreef:
...alles in het donker...
Bijna niets was in het donker : er werd veel met speciale lichtvalling en kleurfilters gewerkt alsmede met diverse knipperende lampen. Dat kwam het onheilspellende sfeertje van deze low budget film ten goede. Hier en daar kwam men nog tot redelijk goede acteerprestaties. Maar wat betreft dialoog stelde het ook niet veel voor, maar daar ging het dan ook niet om. Het verhaaltje :
het is best wel creepy voor de hoofdpersonen dat zij koele in het pak gehulde moordenaars moeten weerstaan op die wijze dat het alleen maar kan als zij zelf gaan moorden, iets wat hoe dan ook niet in de natuur ligt van de hoofdpersoon, maar zij komt er dan ook als enige relatief ongeschonden vanaf.
Verder klopt het plot zoals het bovenaan de bladzijde geschreven is niet helemaal : de setting is niet in een warenhuis maar in een naargeestig groot pakhuis met talloze vertrekken aan de rand van de stad.
Tenslotte kwam deze film nog met een boodschap : De dood is een deur naar een plekje binnen in jezelf, diep in je ziel. De dag dat je doodgaat is de dag waarop je weet wie je bent. 2½*