Wildschut (1985)
Genre: Misdaad
Alternatieve titel: Stronghold
Nederland / België
Geregisseerd door: Bobby Eerhart
Met onder meer: Hidde Maas, Jack Monkau en Josse De Pauw
6,2 (658)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 14 maart 1985
Bekijk via Netflix
Plot Wildschut
"The brutal ordeal of a family held in the grip of blood crazed killers."
Jim en Charlie zijn twee gangsters die op de vlucht zijn. Ze duiken onder op Wildschut, de hoeve van de familie Deleyet. Daar voeren ze een schrikbewind over de hele familie. Inmiddels heeft de lokale politiechef een tip gekregen, dat de criminelen in de buurt zijn gezien. Hij denkt meteen aan Wildschut, maar zijn eerste bezoek levert niets op. Hij blijft echter terugkomen, wat de spanningen behoorlijk doet oplopen.
Jim
Dalsum
Ltn. Hansen
Klipsteen
mister blonde
wel een stuk realistiser dan veel amerikaanse films. te perfect en bovendien bedekken een paar lakens dan altijd de ´verboden´ lichaamsdelen.
yosemite44
tsja anders komt ie niet door de puriteinse keuring heen of wordt ie unrated en dan kun je dag zeggen tegen 90% van je doelgroep...
Spider
Ik vind erotiek in Spaanse films veel mooier bv.De warmte en broeierigheid spat bijna altijd van het scherm af.
Sex in Franse films is ook bijna altijd veel mooier in beeld gebracht.
EmDee
Dit lees ik net, wist ik niet:
Deze Belgisch-Nederlandse co-produktie was het speelfilmdebuut van Bobby Eerhart, die in 1972 begon met de korte speelfilm CROSS-OVER.
Eerhart wilde de film laten eindigen zonder het allerlaatste stukje, maar Menachem Golan, de Israëlische filmmagnaat, had andere gedachten: 'It's a good movie, but the nigger should die'.
De film is op de snijtafel tot stand gekomen. Alle figuren hadden in het script een gelijkwaardige rol.
Tijdens de montage werd besloten dat Hidde Maas de hoofdrol kreeg.
Op locatie in België opgenomen voor 2,3 miljoen gulden.
bron
PartyMarty
Supergoeie film, onbegrijpelijk dat ie op alle fronten geflopt is. Vond die blootscene wel aardig eigenlijk. Wat me ook goed is bij gebleven is de rol van die politieman met die Amerikaan, fantastisch!
mstoffer
Snoeiharde actie film met Hidde Maas (nu tragisch schmierend in ONM) als door en door slechte gijzelaar. Zelden is een nederlandse acteur zo geloofwaardig zo gemeen. De broeierige en zweterige scenes tussen Jack Monkau en Chris Lomme mogen er ook wezen. Ik vond die combinatie van nederlandse randstad (Monkau en Maas) en Belgisch platteland (De Pauw en Lomme) zeer geslaagd. Dutchploitation vind ik wel een goede benaming hiervoor, maar dan als geuzennaam. Drie en halve ster.
Derkje
Drie sterren voor een zeer goedgemaakt product uit de lage landen, met een voortreffelijke Maas.
Quentin
Als ik de berichten moet geloven komt er echt een ongeknapte versie van deze film op dvd uit
gemaster
Ik weet dat dit een redelijk low-budget filmpje is, maar sommige dingen waren echt te knullig voor woorden. Als Hidde Maas die Belgische stroper door de ruiten heen schopt, dat kan toch niet? Hij schopt zeker een halve meter naast dat hoofd.
Voor de rest maar een matig filmpje. De motieven van dat blonde vrouwtje worden nooit echt duidelijk en de film is meer een aaneenschakeling van scenes, dan dat er een duidelijk verhaal inzit. De film wordt echter nog een beetje gered door de voortreffelijke Hidde Maas die een perfecte badguy neerzet. Goede acteur is dat toch, hij heeft echt een ultracoole kop.
PartyMarty
De motieven van dat blonde vrouwtje worden nooit echt duidelijk
Lijkt me wel. Ze wil gewoon haar kindje beschermen en is tot alles bereid. Zeker tot die dingen waar ze sowieso al weinig moeite had.
gemaster
Hoe verklaar je dan dat einde? Zij gaat met de grote boze neger mee in de auto, terwijl de baby al veilig is. Ik dacht dat ze serieus was overgelopen en dat ze mee wilde vluchten. Eerst schut ze dan wat tanks van zich af om vervolgens toch maar uit de auto te springen. Het sloeg werkelijk nergens op.
Quentin
Eindelijk de opgeknapte uitgave gekocht, super uitgave met prachtig beeld en geluid en zelfs een making of
Lennert
Persoonlijk vond ik het een erg goede film met over het algemeen sterk acteerwerk.
Overigens deed Hidde Maas zijn werk TE goed, ik had al vanaf het begin een hekel aan hem
****
raymon
Raar vind ik het dat deze film geflopt is! Het is een goed verhaal, zit goeie ( beter dan het gemiddelde) actie in, acteer werk is gewoon geweldig, vooral Hidde maas is sterk aan wezig. Overal vond ik het een goeie film toch had ik het gevoel dat er iets miste....trouwens door die baby kwamen er soms helee spannende momenten!!!
maar is het waard om te kijken, hij is te koop op internet voor 5 euro bij www.goedkoopstedvd.nl
4 sterren****
Waku
Hidde Maas speelt een goede en sterke rol.
Voor een nederlandse film behoorlijk onderhoudend.
Maar in die tijd werd de film wel behoorlijk opgehemeld.
En zo bijzonder was hij nu ook weer niet.
Vooral dat Wildschut zich afspeelt op practisch een lokatie
gaat op gegeven moment(een klein beetje) vervelen.
krappe voldoende
Quido
Voor een nederlandse film behoorlijk onderhoudend.
robertus65
Een van de beste Nederlandse films allertijden. Hidde Maas op z'n best als keiharde gangster die een gezin terroriseert. Lekker vlot gemaakt en keihard! Absolute aanrader.
Tarkus
Het verhaal zat goed, de acteurs doen hun best.
Vooral Werther Van Der Sarren is hilarisch als 'sheriff'.
Leuke film voor tussendoor, maar verwacht er nu ook geen superfilm van.
FunkStar
Vandaag de film eindelijk gevonden bij Bart Smit, voor 1,50!
Ik zocht de DVD al erg lang en kon hem niet vinden.
Het is inderdaad een harder actie/misdaad film! Erg goed geacteerd en Hidde Maas speelt de sterren van de hemel!
Jan Heemeltje
Spannende film. Een echte klassieker met Hidde de Maas die overigens een super hoofdrol neerzetten.
Echt anderhalfuur spanning. Een dikke 3,5
markie1978
Hidde Maas sterke acteur, die altid charismatische figuren speelt met veel macht. Deze film is denk ik wel zijn doorbraak geweest.
Ik vind het jammer dat hij nooit is doorgebroken in Hollywood, ik weet zeker dat hij makkelijk zo groot had kunnen zijn als een Harrison Ford, Clint Eastwood, en een Don Johnson die in de jaren tachtig zelfde soort rollen deden, alleen dan in de Amirikaanse Blockbusters.
Mescaline
Deze film verschillende keren gezien toen ik een jaar of 13/14 was.
nu ik 17 ben de film nog eens bekeken dit keer op dvd(de gewone versie met vaak slecht geluid en beeld wel jammer maar best kijkbaar.)
Blijft een leuk filmpje met een overtuigende hidde maas
Naar mijn idee minimaal netzo goed als rutger hauer zeer goede acteur.
4 wel verdiende sterren en een kijkbeurt zeker waard aanrader dus.
by_the_way
Geweldige film met een ijzersterke rol van Hidde Maas, vind Maas altijd iets mysterieus hebben en zijn talent komt ook hier weer duidelijk naar voren. Het is ongelooflijk dat deze film geflopt is. Ik heb anderhalf uur lang met verbazing gekeken naar een film die nergens zijn kracht verliest. Een aantal buitengewoon spannende scènes bijvoorbeeld: De inval van de twee in de boerderij. De rol van een ridicule Amerikaans georiënteerde agent inclusief hoed en country muziekje was echter om te janken, wat een scherts vertoning. Maas en Monkau komen absoluut geloofwaardig over als twee gangsters, even Lisa in het zonnetje zetten, wow wat een prachtige dame!
Onderschatte Nederlands/Belgische productie. Hoop dat er meer van dit soort pareltjes verborgen liggen in de bakken van de Blokker.
Ravenstein
Ben hem momenteel aan het kijken. Intrigerend, maar waarom geen ondertitels op de versie die ik heb op DVD? Alles klinkt zo hollands....De Belgen in deze film klinken veel te Hollands om geloofwaardig over te komen. Bespreking zogauw ik de film volledig gezien heb.
niethie
Erg vermakelijke misdaadfilm van eigen bodem, vind hem niet geweldig zoals sommige hier (dit komt vooral omdat het af en toe iets te knullig overkomt) maar in zijn gheel is het erg vermakelijk allemaal, Maas speelt zijn rol van harde gangster erg goed en ook de rest van de cast deed het prima, daarnaast heeft de film nog een erg benauwd sfeertje en zaten er een aantal zeer leuke scenes in de film.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?