• 8.708.366 stemmen

Genre: Misdaad

Alternatieve titel: Stronghold

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Bobby Eerhart

Met onder meer: Hidde Maas, Jack Monkau en Josse De Pauw

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 14 maart 1985

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Wildschut

"The brutal ordeal of a family held in the grip of blood crazed killers."

Jim en Charlie zijn twee gangsters die op de vlucht zijn. Ze duiken onder op Wildschut, de hoeve van de familie Deleyet. Daar voeren ze een schrikbewind over de hele familie. Inmiddels heeft de lokale politiechef een tip gekregen, dat de criminelen in de buurt zijn gezien. Hij denkt meteen aan Wildschut, maar zijn eerste bezoek levert niets op. Hij blijft echter terugkomen, wat de spanningen behoorlijk doet oplopen.

logo tmdbimage

avatar van Wouter

Onderschatte film.

cornelis

Nouvelle Violence avant la lettre, deze film. Onderschat en onterecht de grond in geschreven. Recensenten konden indertijd blijkbaar niets met alle geweld in deze film. Het duurde nog minstens tot Reservoir Dogs voordat deze mening in NL veranderde. Het publiek vond het overigens prachtig.

Overigens is regisseur Bobby Eerhart weer bezig met een nieuwe film. Dit keer een familiefilm, waar geen babies in worden overgegooid.

avatar van neo

neo

Veelste dom gemaakt. De hoofdrolsepelrs kunnen "vind ik'' geen eens de film dragen. Ik vond hidde maas zelfs nog beter in The Delivery. 1,5 sterren

avatar van Wouter

Het publiek vond het overigens prachtig? Volgens de statuten was de film artistiek én commericeel een flop. Jammer, want onterecht.

Wat een geweldige film!

't Is een beetje de Nederlandse Funny Games, maar ik vind Wildschut zelfs beter. Funny Games is een erg wrange film, maar Wildschut kent in tegenstelling tot Funny Games wel ironie en humor.

Hidde Maas is geknipt voor de rol. Speelt gewoon super en de rest van de cast, met name (de hier nog jong ogende) Josse de Pauw speelt onderhoudend.

avatar van jay73

jay73

Goeie film, geweldige filmposter.

avatar van Goodfella

Goodfella

He, volgens mij heb ik deze ook ooit 's gezien...

Eindigt deze film niet met een auto die achtervolgt wordt door een helikopter? Ofzo?

Ja, dat is zo bij deze film.

avatar van Goodfella

Goodfella

Dan heb ik deze gezien dus. Was best wel aardig, toch?

avatar van FisherKing

FisherKing

idd ; een van de meest onderschatte Nederlandstalige films.

avatar van EmDee

EmDee

mee eens

cornelis

Zelfde regisseur als Loenatik de Moevie.

avatar van ichi

ichi

Vandaag op video gekocht blij Blokker voor 3 euro. Ik ben benieuwd, ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord.

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Dit is echt een schitterende film. Erg onderhoudend en absoluut perfect acteerwerk van vooral Hidde Maas en Josse De Pauw. In principe kan ik niets maar dan ook echt niets afkraken aan deze film.

Van het begin tot het einde fantastisch.

Helemaal mee eens Martin. Rent allen naar de Blokker en koop 'm voor een prikkie.

avatar van hugohei

hugohei

Bobbie Eerhart begon als topgrimeur bij veel Nederlandse films. Maakte daarna een paar korte films (De Jongen met het Mes, ea.) en veel opvallende commercials. Hij bewonderde Verhoeven, en vond Hollandse films vaak te traag en teveel gericht op sfeer. Na veel gezeur mocht hij Wildschut maken, naar het boek van Felix Thijssen.

Prima film, hard en zonder moralisme. Maar het bracht geen geld binnen, en dus begon het gezeur opnieuw. Hij heeft me wel es een uurlang verhalen verteld over het moeizame gedoe in de speelfilmwereld - terwijl hij voor een spotje voor een verzekeraar het dubbele budget mocht uitgeven.

Jammer toch. Wat een verspilling van talent allemaal.

Ik ga nu iets gevaarlijks zeggen: ik vind de film enigzins een Coen brothers sfeertje hebben.

Waar halen jullie t allemaal vandaan? Slecht geacteerde film vond ik. Soort Dutchploitation

cornelis

Wat een verspilling van talent allemaal.

Eerhart is sinds Loenatik toch wel weer aardig op weg met speelfilms. Ik meen dat hij er diverse aan het ontwikkelen is.

En je vergeet de genadeloze kritieken die op Wildschut verschenen (in de trant van "zo iemand mag nooit meer een film maken").

avatar van hugohei

hugohei

Peter van Bueren vond het een vunzige film, en zo waren er veel.

Tussen Wildschut en Loenatik liggen 17 jaar. Dat bedoel ik met de verspilling van talent.

Agreed.

narva77 (crew films)

Gisteren de dvd gekocht voor E 3,99. De goedkoopste dvd die ik heb. Ik heb nog les gehad van een familielid van die Monkau, maar dit terzijde

avatar van Jos2

Jos2

narva77 schreef:

Gisteren de dvd gekocht voor E 3,99.

Waar? 4:3? Vast een oude videoscan...

Waar? Blokker

4:3? Dat wel.

Oude videoscan? Zal morgen es kijken.

narva77 (crew films)

Het is idd een oude videoscan. Krassen door het beeld e.d.

Leuke film, beter dan ik mij herinnerde.

avatar van Quido

Quido

Vond het niet echt een topfilm, maar kan er mee door. Maar ik snap alleen die blootscene niet!?!?! Wat heeft die met het verhaal te maken?

avatar van EmDee

EmDee

Tsja, dat moest vroeger.

Anders mochten ze het geen NL film noemen.

avatar van yosemite44

yosemite44

avatar van Jos2

Jos2

Gelukkig ligt die tijd al een jaar of tien achter ons.

avatar van Spider

Spider

Sex in Nederlandse films vind ik altijd zo ranzig.Ze neukenaltijd als een stel beesten onder het mom van Jaa dat is de passie he?!.
Breng het een beetje mooi in beeld mensen!