• 9.382.693 stemmen

Quand la Femme S'en Mêle (1957)

Nog geen stemmen

Alternatieve titels: Godot / Send a Woman When the Devil Fails / When the Woman Gets Confused

Oorsprong: Frankrijk / Italië / West-Duitsland

Geregisseerd door: Yves Allégret

Met onder meer: Yves Deniaud, Alain Delon en Edwige Feuillère

Gesproken taal: Frans

Plot Quand la Femme S'en Mêle

Henri Godot is de eigenaar van een nachtclub in Parijs. Hij maakt een deal met huurmoordenaar Jo om zijn aartsrivaal Boby om het leven te brengen. Jo raakt echter in de ban van een intrigerende femme fatale, die tevens de minnares van Boby blijkt te zijn.

Het debuut van Alain Delon en geen stemmen Zijn cult following zal onderhand wel uitgestorven zijn, dan. Hij mocht dan ook nog eens debuteren naast Feuilliere, Servais en Blier( hierboven niet genoemd maar wel op de poster afgebeeld) in een film die gebaseerd is op een pulpromannetje genaamd "sans attendre Godot" , waarbij Godot de naam van Servais' personage-de nachtclubeigenaar-is. Lijkt genoeg stof voor een goede noir, maar helaas was Allegret geen overdreven hoogvlieger, is er geen chemie tussen de cast en is vooral het scenaro zeer slecht. Dat de synopticus er duidelijk geen wijs uit kon worden snap ik, want ik kon het ook niet geheel volgen. Blier en Feuilliere als oude geliefden..WTF .

Dan maar focusen op Delon, wiens rol hier al duidelijk vooruitloopt op latere: hitman Jo zou tien jaar later zijn veranderd in Jeff, want ook deze icey eyed killer houdt zich aan een strikte erecode. Dat geldt niet voor zijn collega Cremer, die hier geloof ik ook debuteerde.