• 9.371.495 stemmen

Alternatieve titel: Nights in a Harem

Geregisseerd door: Ted Tetzlaff

Met onder meer: Dale Robertson, Vincent Price en Lili St. Cyr

Plot Son of Sinbad

"HOLD ON TO YOUR TURBANS! Here comes Adventure's boldest son!"

Duizend-en-een-nacht-avontuur over Sinbad die gevangen genomen wordt door de kalief. Hij wordt gedwongen wonderen te verrichten om vrij te komen en Bagdad te redden van de slechte Tamerlane.

avatar van neo

neo

Kim Novak komt ook nog eventjes voorbij...

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Superscope of 3D (zoals de film oorspronkelijk was bedoeld) heb ik niet gezien

Wel een onvoorstelbaar groot aantal prachtige starlets, 127 naar verluidt, in kleine rollen, maar daarom niet minder in het oog springend.

De een nog knapper dan de ander...

Dit moet op dat gebied een record in de filmgeschiedenis zijn lijkt mij.

Howard Huges moet zowat heel Hollywood en omgeving hebben afgeschuimd om die allemaal bij elkaar te krijgen.

Zijn reputatie in gedachten hebbende zal hij zichzelf niet tekort hebben gedaan bij het casten van de rollen.

De basis voor prettige beeldvulling was daarmee al gelegd, technicolor en sfeervolle locaties doen er nog een schepje bovenop.

De woestijnbeelden zien er ook goed uit, al is zeker de helft studiowerk (tonnen zand in de studio)

Dat was ook wel te verwachten in een dergelijke productie.

Van mijn kant geen klacht daarover.

Wulpse dansjes van de fraaie actrices zijn er ook in overvloed te zien.

Ik had verwacht dat stripteaseuse Lili St Cyr de overige dames daarin wel de loef zou afsteken, maar dat was niet het geval.

Teleurstellend zelfs.

Het is Sally Forrest die laat zien dat ze iets heeft gehad aan haar dansopleiding, paaldans inbegrepen (waarmee ze haar tijd vooruit was)

Ook Nejla Ates kon er wat van, maar dat was dan ook een echte buikdanseres.

Geen wonder dat de film destijds enige jaren op de plank is blijven liggen in het preutse Hollywood van toen.

Hij werd al opgenomen in 1953.

Verbazend dat hij toch nog werd uitgebracht in 1955, hoewel enigszins (maar niet teveel) "gekuist".

Nu lijkt het allemaal mee te vallen, maar in het tijdsbeeld van de jaren vijftig geplaatst...

Dale Robertson weert zich redelijk goed als de rokken jagende zoon van Sinbad.

Wel even wennen om hem nu eens niet in een westernoutfit te zien.

De ster van de film is voor mij echter Vincent Price, en dat had ik zo ook wel verwacht.

Hij heeft de beste lines, en is grappig.

En dan die stem van de man...

Humor zit er sowieso wel in de film.

Ik moest in ieder geval vaker hardop lachen.

Niemand neemt zichzelf serieus (gelukkig) en dat werkt.

Hoe moet de film er in 3D uitgezien hebben, met al die welgevormde meisjes prominent in beeld?

Pretentieloos prettig schouwspel, voor de liefhebbers van het genre.