• 9.376.464 stemmen

Met onder meer: Victor Löw, Renée Soutendijk en Hans Hoes

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 21 april 1994

Plot De Flat

Erotische thriller over een pas gescheiden vrouw die een relatie aangaat met haar van moord verdachte buurman. Huisarts Roos Hartman woont sinds een maand met haar zoontje in een kil flatgebouw aan zee. Na de moord op haar huishoudster maakt ze kennis met Eric, een reclameschrijver die in dezelfde flat woont. Ondanks waarschuwingen van haar patiënten en buren trekt Roos, die zich in de grimmige omgeving van de flat waar iedereen bij elkaar naar binnen kan gluren onveilig voelt, meer en meer naar haar flatgenoot toe.

Eric Coenen

Jacques Posthuma

Lidy van Oosterom

Hennie van Oosterom

Een thriller die nauwelijks een thriller is.

De spannende momenten zijn meestal voorspelbaar en cliché.

Victor Löw is duidelijk nog aan het oefenen. Zijn intonatie en woordritme klinken hier nogal onnatuurlijk. Hij is hier een schim van wat hij nu in films als Lek en Karakter is. Wat deze film voor mij de moeite waard maakte, is het bijzonder goede spel van Renée Soutendijk.

avatar van cornelis

cornelis

Voor masturberen in een badkuip?

avatar van Jos2

Jos2

Renee is verre van bijzonder in deze film (de hieronder beschreven gouden kalf is dan ook niet waar), maar Low is totaal miscast. Lelijk gedraaid en een slecht, stom script.

Vreemd, dat van die gouden kalf heb ik niet zelf verzonnen. Heb dat gisteren nog ergens gelezen. Kan 't zo gauw even niet vinden. Zal 't wel even uit de tekst hieronder halen. Maar persoonlijk vond ik dus Renee Soutendijk in deze film goed acteren. Komt misschien ook omdat de overige acteurs zo middelmatig presteren... Ik ben het met je eens dat Victor Low niet voor deze rol geschikt was.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ondanks Soutendijk niet echt een hoogvlieger!

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Ik heb deze film gezien in mijn jonge jaren. Ik wilde toen eindelijk een keer de lift zien en toen heb ik deze film per ongeluk gepakt. Foutje moet kunnen. Ik was niet bijster onder de indruk, maar die scene in de badkuip zal mij altijd bij blijven.

Quido

Vreemd dat de film hier maar een waardering van 1,67 heeft. In mijn tv-gids krijgt hij 3 sterren. Komt volgende week woensdag op Net5, 20.30uur.

avatar van EmDee

EmDee

En welke gids praten we over?

De TeleVizier, ze schrijven dit:

Een vrouw woont samen met haar zoontje in een modern appartementencomplex. Dan wordt haar buurvrouw vermoord. Haar nieuwe buurman weet de vrouw te troosten, maar wordt ondertussen steeds verdachter. De film lijkt misschien op 'sliver', maar is eigenlijk stukken beter.

Thriller ***.

Quido schreef:

De TeleVizier, ze schrijven dit:

De film lijkt misschien op 'silver', maar is eigenlijk stukken beter.

Thriller ***.

Stiekem toch niet

avatar van EmDee

EmDee

Televizier, daar ga je al!

Ik moet t er zelf ook mee doen maar 9 van de 10 keer ben ik t er totaal niet mee eens!

Quido

Ja, je hebt gelijk. Zelf heb ik ook meestal een andere mening. Maar deze film ga ik toch zeker kijken. Al is 't maar omdat ik een fan van de Nederlandse film ben.

avatar van Wouter

Quido schreef:

De TeleVizier, ze schrijven dit:

De film lijkt misschien op 'silver'.

Sliver.

En De Flat was niet best....

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Geen geweldige film.

Quido

Voor Nederlandse begrippen een goede, erotisch geladen thriller. De film heeft veel weg van Sliver (bijna een exacte kopie), maar scenario-schrijven Jean van de Velde beweert stellig dat hij het scenario eerder afhad dan zijn Amerikaanse concurrent Ira Levin. Ondanks dat de spannende momenten voorspelbaar zijn Als de bovenbuurman van Erik eeen alibi blijkt te hebben voor Erik omdat hij heeft zitten typen, was het eerste wat mij te binnen schoot: Het zal wel een bandje zijn geweest. Ze proberen je daarna nog wel op een andere gedachten te brengen, maar dan weet je al genoeg en dat Victor Löw wat onnatuurlijk acteert is de film zeker de moiete waard om te bekijken. Soutendijk acteert zeer goed en er wordt echt van alles aan gedaan om je de hele tijd maar te laten switchen van gedachte omwille van de moordenaar, en soms lukte het wel, maar meestal werkte het bij mij averechts. Toch is het zeker een goede film. 3*

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Sliverachtig plot inderdaad. Wel wat spannende momenten, maar Löw acteert inderdaad stuntelig. Soutendijk legt overigens WEL een aanvaardbare prestatie op het witte doek. Camerawerk was niet al te spannend, maar al met al haal ik de *** nipt.

MaTtIeBoY

Ik vond hem wel spannend en heb eigenlijk helemaal niet gelet op de slechte acteerprestaties maar ik vond hem niet erg origineel!!! 2,5 ster

avatar van movie-freak

movie-freak

Stompzinnige film.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Yekezzez schreef:

maar die scene in de badkuip zal mij altijd bij blijven.

Je bedoelt die waar mama de koude kraan open had laten staan?!

Dvd-release op 2004-09-16.

Bron: www.lapis.to[/url]

avatar van Wouter

Niet kopen! Slechte film.

avatar van muismat

muismat

deze herriner ik me als toch wel zo'n beetje de slechtste film die ik ooit heb gezien, ik ga er verder geen woorden aan vuil maken.

0.5 *

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Bagger, Renee (nog goed voor een 0,5*) kan veel en veel beter.

avatar van JuuB

JuuB

Yekezzez schreef:

Toen ik deze film ging kijken, was ik ook eerst in de veronderstelling dat ik de lift ging kijken..

avatar van dafoefan

dafoefan

Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij deze film.

Sommige momenten waren opzich wel spannend maar veel momenten waren ook slecht.

Jammer dat deze film Nederlands is anders had je die seks-scenes niet zo. Ik weet niet of het aan mij lag maar de geluidskwaliteit was ook niet echt 100% je moet je erg inspannen om goed te kunnen verstaan wat ze zeggen.

2,5* Jammer!

dafoefan schreef:

Jammer dat deze film Nederlands is anders had je die seks-scenes niet zo.

Heb jij dan liever seks met je kleren aan of een laken ertussen ?

avatar van robertus65

robertus65

Jammer dat de spanning tot het laatst bewaard werd, hoewel, iedereen kan wel voorspellen waar het naar toegaat. Maar het is eigenlijk meer een erotisch beladen film tussen Löw en Soutendijk dan echt een spannende film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

dafoefan schreef:

Jammer dat deze film Nederlands is anders had je die seks-scenes niet zo.

WHAHAHAHHAHA! Ik lig dubbel! Nou goed, het zal wel aan de puberteit liggen...

avatar van niethie

niethie

Vond hem nog niet eens zo slecht, gewoon een standaard trillertje met een- voorspelbaar plot, het acteerwerk was niet bijzonder maar toch keek het nog prima weg allemaal.

2,5 sterren

avatar van Zinema

Nogal overdreven ondergewaardeerd. Maar, eerlijk is eerlijk, heel sterk is e.e.a. niet. Toch is Soutendijk dat wel en is er af en toe een sfeervol vleugje thriller aanwezig. Redelijk.