• 9.373.270 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Rod Hardy

Met onder meer: Kris Kristofferson, Scott Bairstow en Irene Bedard

Plot Two for Texas

"Prison made them tough. War made them heroes."

Een werkkamp in Louisiana, 1836. Hugh Allison en Son Holland hebben hun sadistische bewaker Alcide Landry om het leven gebracht en vluchten naar Texas. Ze hopen te kunnen aansluiten bij de troepen van generaal Houston. Die belooft immers alle soldaten die de oorlog uitzitten meer dan 600 hectare grond. Dit is het ticket dat ze nodig hebben om een nieuw leven op te bouwen. Tijdens hun tocht naar Texas komen ze in contact met indianen die leven van paardendiefstal. In ruil voor kost en inwoning helpen de twee de indianen. Bij een roof worden ze op heterdaad betrapt. Samen met de indiaanse slavin Sana kunnen ze echter ontsnappen. De problemen zijn hiermee nog lang niet van de baan want intussen wil Emile Landry de dood van zijn broer wreken.

avatar van madmax1

madmax1

Two-For-Texas .

Niet veel van verwacht, daar Kris Kristofferson niet mijn favoriete acteur is voor een western.

Na dat ik de eerste 20 minuten de neiging had hem af te breken, komt er een interessant stuk in de film die mijn aandacht vast hield,namelijk de slag bij Alamo , en daarna de afrekening van de Texanen tegen Santa-Anna .

Had deze film al een tijdje liggen ,en geen idee dat hij zo goed was, maar wat ik dacht avontuur verandert in een stukje geschiedenis .

Ben toch verast met deze zeer goede film ,een aanrader die mocht er bij de beschrijving staan de Alamo en de slag bij Jacinto, er waarschijnlijk meer kijkers voor waren.

avatar van trebremmit

trebremmit

Waar heb je deze film gevonden, lijkt mij ook wel wat, maar ik kan hem nergens vinden.

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Goeie avonturenwestern. Twee mannen ontsnappen uit een werkkamp en maken vervolgens van alles mee. Ze maken een tocht door de wildernis richting Texas om daar vervolgens in de Texaanse Revolutie te vechten.

Two for Texas bestaat eigenlijk uit twee delen. In het eerste deel zijn ze op de vlucht en in het tweede deel dienen ze in het leger van generaal Houston. Wat in het begin lijkt op een avontuur in de jungle eindigt uiteindelijk met een geschiedenisles. Het probleem daarbij vind ik vaak dat de combinatie tussen de harde feiten en de fictieve verhaallijn het geloofwaardigheidsgehalte wat omlaag haalt. Over het algemeen zie ik het liefst een van beiden, maar in dit geval gaat het aardig samen en heeft het me niet heel erg gestoord.

Kris Kristofferson heeft toch wel een van de meest mannelijke stemmen die je je maar kunt bedenken. Gelukkig is hij niet onvoorstelbaar veel aan het woord en zegt hij niet al te veel essentiële dingen, want ik kan hem niet altijd even goed verstaan. Juist daarom zie ik hem altijd graag. Alleen al door zijn stem komt hij op mij altijd erg realistisch over. Ook Scott Bairstow heeft een leuke rol, al heb ik me wel erg geërgerd aan de romance met Sana (Irene Bedard). Dat had van mij niet gehoeven. Vooral die hereniging op het laatst ging wel erg makkelijk en kwam zeer ongeloofwaardig over.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

In "sepia" kleur te bekijken op YouTube > YouTube - Two for Texas - Kris Kristofferson (TV movie, 1997)

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

(veel te) Lang links laten liggen, en zelfs zo goed als vergeten in de loop der jaren, tot vandaag...

En dat terwijl ik er toch vaker positieve dingen over gehoord had.

Die bleken nu volledig juist te zijn, want dit is een dijk van een film.

Niet voor tere zieltjes, keihard en meeslepend.

Groezeliger uitziende bandieten dan hier heb ik nooit in enige western gezien.

Prachtig gefilmd, overtuigend en perfect gespeeld door de hoofdrolspelers Kristofferson, Bairstow en Irene Bedard.

Deze mag op mijn lijstje van betere westerns.